Annons

Anna Ryott och Mojang-grundaren Carl Manneh går in i Norrskens styrelse

Spelmiljardären Carl Manneh och Anna Ryott går in i Norrskens styrelse.
Spelmiljardären Carl Manneh och Anna Ryott går in i Norrskens styrelse.
Anna Ryott lämnar sin roll som vice vd på Norrsken Foundation. Tillsammans med Mojangs medgrundare Carl Manneh tar hon plats i stiftelsens styrelse.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Norrsken Foundation grundades av Klarna-grundaren Niklas Adalberth sommaren 2016. Med målet att lösa samhällets största utmaningar skapade han en stiftelse med kapital han tjänat på att sälja aktier i Klarna.  

”För att komma igång snabbt med Norrsken så tog jag in min familj i styrelsen. Sedan dess har verksamheten växt och utvecklats. Nu, som nästa steg för att professionalisera styrelsen, är det superkul att annonsera att Anna Ryott och Carl Manneh tar plats i den istället för mina föräldrar”, säger Niklas Adalberth och fortsätter:

”Det här blir drömkombinationen för att lägga grunden för den här styrelsen.” 

Anna Ryott har det senaste året suttit som vice vd på Norrsken och ansvarat för lanseringen av Norrskens modell för socialt entreprenörskap internationellt. Innan dess var hon vd för Swedfund, som statens utvecklingsfinansiär. Nu lämnar hon sin operationella roll och tar istället plats i styrelsen.

Läs även: Hon ska ta Norrsken ut i världen 

”De strategier vi har lagt för internationalisering under det senaste året ska nu implementeras. Då är det en ganska bra tidpunkt för mig att gå upp i styrelsen och få fortsätta driva på det strategiska arbetet med alla delar av Norrsken, både initiativen, investeringarna och internationaliseringen”, säger Anna Ryott.

Styrelsearbetet för Norrsken kommer inte att vara ett heltidsarbete för Anna Ryott. Men den tiden som rollbytet innebär vill hon fortsätta att arbeta för att mer kapital ska investeras i så kallade ”impact-entreprenörer”. 

I samma veva som Anna Ryott tog sig an rollen som vice vd på Norrsken diagnosticerades hon även med cancer, vilket hon uppger inte är anledningen till bytet av roll.

”Jag mår jättebra och sen har det såklart varit ett tufft år att gå igenom cancer, även om jag har fått ett otroligt stöd av Norrsken. Men det har också lett till att jag har ännu mindre tålamod och vill göra väldigt mycket saker för att bidra till en positiv samhällsförändring. Det får jag möjlighet att göra nu”, säger Anna Ryott.

Förutom Anna Ryott går även Carl Manneh, medgrundare och före detta vd på spelbolaget Mojang, in i Norrskens styrelse. I fjol gick var han även med och investerade i Norrskens fond. 

Läs även: Byggde miljardbolag – nu investerar de i välgörande startups 

”För mig är det här det mest spännande som händer överlag inom entreprenörskap och teknik. Det har jag sagt från början till Niklas, att jag gärna vill bidra så mycket som möjligt att driva hans vision framåt”, säger Carl Manneh och fortsätter: 

”Framgången för de startupbolag, som jag har drivit tidigare, har till stor del baserats på att hitta ett engagemang kring användare och bygga ett community. Jag tror att det kommer att vara nyckeln för Norrsken också. Man behöver även strategiska sätt att bredda kunskapen och engagemanget till det vi investerar i och det tror jag att jag kan bidra med.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer