Annons

Anti-matsvinnbolaget tar in kapital – siktar mot nya marknader

Teamet bakom Deligate. Översta raden från vänster: Adam Vikström, Annie Carlsson, Mattias Chahin och Magnus Cornell. Nedre raden från vänster: Herman Berger Kullberg och Marcus Karleport.
Teamet bakom Deligate. Översta raden från vänster: Adam Vikström, Annie Carlsson, Mattias Chahin och Magnus Cornell. Nedre raden från vänster: Herman Berger Kullberg och Marcus Karleport. Foto: Press.
Startupbolaget Deligate tar nu in 7,5 miljoner kronor från bland andra Swedia Capital, som drivs av finansmannen Staffan Persson och hans son Fredrik Persson. Syftet med nyemissionen är att påskynda den internationella expansionen och produktutvecklingen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Deligate utvecklar, marknadsför och säljer lösningar för minskat matsvinn. Med en digital datummärkning ser bolaget till att maten tas om hand innan den passerat sitt bäst-före-datum. Bolaget har varit verksamt sedan 2016.

Grundarna Adam Vikström, Lukas Wallströmer och Mattias Chahin har tidigare erfarenhet inom grossistbranschen och det var så de kom på idén för startupen. 

I dag har bolaget drygt 300 butiker som kunder i såväl Sverige, Danmark som Norge. 

Deligate erbjuder huvudsakligen tre tjänster, dels två appar som kontrollerar datum och för statistik på varorna men även en fysisk prislappsmaskin. Coop, Hemköp och Ica är några stora butikskedjor som finns på kundlistan. 

Nu tar det Örebrobaserade bolaget in nya pengar för att påskynda expansionen utanför Skandinavien. 

”Vårt kapital säkerställer finansiering för den expansion vi planerar framför allt på nya marknader och vi har lyckats med vår målsättning att hitta investerare med lång erfarenhet och bra track-record av tillväxtbolag”, säger vd:n Adam Vikström.

Under 2018, som var ett förkortat räkenskapsår på åtta månader, uppgick omsättningen till 1,9 Mkr. Förlusten blev 0,35 Mkr. 

Med i nyemissionen är även den nuvarande ägaren Svanberg & Co Invest, samt Malmö-entreprenören Håkan Lagerberg, storägare och vd för det börsnoterade bolaget Swedencare.

Läs mer: ”Det är absurt att vi importerar mat och slänger den” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer