Annons

Apotea slår rekord: ”Otrolig tillväxt i år”

Pär Svärdson, grundare och vd för Apotea.
Pär Svärdson, grundare och vd för Apotea. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Nätapoteket Apotea satte rekord under årets tre första kvartal. Rekordförsäljningen beror framför allt på en ökning av äldre kunder samt minskade besök till fysiska butiker. ”Vi har haft en otrolig tillväxt i år”, säger Pär Svärdson, Apoteas grundare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apoteas totala försäljning från januari till september landade på 2 904 miljoner kronor, en ökning med 47 procent jämfört med samma period i fjol. 

Företaget säger att de höjt sin kapacitet och nu kan skicka uppemot 50 000 paket om dagen. Sammanlagt skickades 8,2 miljoner paket under årets nio första månader – lika många som under hela 2019.

Läs mer: Kartläggning: Här är Sveriges 45 miljardvärderade teknikbolag – då går de till börsen 

När toppen inträffade i mars dubblades Apoteas försäljning och nätapoteket fick låna in personal från hotell och restauranger för att klara av det ökade orderinflödet. Sammanlagt har nästan 300 personer anställts under januari till september.

”2020 har varit ett tufft år för Apotea. Pandemin gav oss en skjuts vi inte hade räknat med och vi har fått slita hårt för att förse våra kunder med läkemedel”, säger Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

Apotea har sett en stor ökning av äldre kunder som börjat beställa sina mediciner online under pandemin och såg en ökning med 100 procent i målgruppen i april var ökningen. 

Enligt Apotea har coronapandemins spridning i Sverige medfört en kraftig ökning av distanshandel av läkemedel, eftersom riskgrupper därmed kan undvika fysiska butiker. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer