Annons

Appar som Tinder och Spotify låg nere i timmar efter troligt Facebook-haveri

Flera populära appar, däribland Spotify, kraschade i flera timmar hos många användare. Orsaken sades vara att tjänsterna är integrerade mot Facebook – som drabbades av tekniska problem. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ett stort antal populära mobilappar började vid 12.30-tiden på fredagen krascha för många användare i Apples operativsystem IOS, som används i Iphone.

Rapporter kommer från hela världen om att apparna automatiskt stängs av så fort de öppnas i telefonen. Exakt hur många olika appar eller enskilda användare som är drabbade är däremot oklart.

Problemen omfattade dock stora aktörer som det sociala nätverket Tiktok, dejtingappen Tinder och musikströmningstjänsten Spotify.

Men även mer lokala aktörer i Sverige som ljudbokstjänsten Storytel och tv-tjänsten Viaplay var berörda.

Den exakta orsaken till störningarna är inte bekräftad, men samtliga tjänster har som gemensamt att deras inloggningsprocess är integrerad mot Facebook

På sin plattform för utvecklare bekräftar anställda hos techjätten att de inlett en felsökning av det tekniska problemet – för att senare arbeta på en eventuell lösning. 

Liknande problem kopplade till Facebooks integration i andra appar inträffade i maj.

Vid klockan 15 på fredagen, efter två-tre timmar av störningar, uppgavs problemet vara avhjälpt. 

Länk till twitter

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer