Annons

Apple ber Trump om tullundantag

Donald Trump och Apples vd Tim Cook.
Donald Trump och Apples vd Tim Cook. Foto: TT
Apple har bett Trumpadministrationen om tullundantag för 15 komponenter som framställs i Kina. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt Apple handlar det om egendesignade komponenter, vilket gör det omöjligt att hitta jämförbara versioner på annat håll. Det framgår av publicerade dokument till handelsrepresentanten, rapporterar CNBC.

I gruppen ingår bland annat strömförsörjningsenheten, det rostfria stålhöljet, kretskort och färdiga möss och styrplattor. Samtliga är belagda med importtullar på 25 procent under USA:s tullar mot Kina.

Apple angav inte vilken produkt som komponenterna tillhör men beskrivningen indikerar att det rör sig om nya Mac Pro. Laptopen som kostar 6 000 dollar är planerad att lanseras senare i år.

Apples förfrågan om tullundantag kommer efter att bolaget tidigare tillverkat Mac Pro-laptops i USA, men nyligen beslutet sig för att bygga den nya modellen i Kina enligt Wall Street Journal. 

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer