Annons

Apple-chefen varnar Trump för handelskrigets effekter

USA:s president Donald Trump och Apples vd Tim Cook.
USA:s president Donald Trump och Apples vd Tim Cook. Foto: TT.
Apple kan drabbas hårt av Donald Trumps planerade importtullar på kinesiska varor, menar teknikjättens vd Tim Cook.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Teknikjätten Apples vd Tim Cook och USA:s president Donald Trump diskuterade under söndagen effekterna av de amerikanska handelstullarna på kinesisk import, rapporterar Reuters. 

Enligt presidenten argumenterade Apple-chefen för att tullarna kan skada bolaget, i synnerhet eftersom den koreanska konkurrenten Samsung inte är föremål för samma tariffer. Apple har den största delen av bolagets tillverkning i Kina.

Flera av Apples produkter finns därmed på den lista över varor som kommer att förtullas från och med den 1 september i år. Det handlar bland annat om de i Kina tillverkade hörlurarna Air Pods, armbandsuren Apple Watch och smarta hem-modulen Home Pod.

Enligt flera medier vill Tim Cook att Apples produkter ska vara undantagna från tullarna.

”Jag tycker att han hade väldigt övertygande argument, så jag funderar på det”, sade Donald Trump, som tidigare under söndagen på Twitter även uppgav att hans administration gör framsteg i samtalen med Kina. 

Importtullar på ytterligare kinesiska varor till ett värde av 300 miljarder dollar, inklusive konsumentteknik, är schemalagda att implementeras i två omgångar: den 1 september respektive den 15 december. 

I tillägg till de tidigare nämnda Apple-varorna kommer den andra omgången att belägga Apples storsäljare som Macbook och Iphone under tullar.

Bolaget har redan vidtagit åtgärder genom att öka sin tillverkning i Indien och Vietnam.

Läs mer: Donald Trump skjuter på importtullar till december 

(Di Digital/Nyhetsbyrån Direkt/Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer