Annons

Apple-chefen vill se hårdare regler kring datahantering

Foto: Evan Vucci
Apple-chefen Tim Cook vill se ökad reglering kring datahantering mot bakgrund av Facebook-skandalen rörande Cambridge Analytica. Det rapporterar Bloomberg News.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Cook önskar väl utformad reglering som förhindrar att informationen hos användare används i helt andra avseenden utan användarens tillåtelse. Vd:n motiverar det med att situationen är så allvarlig och så utbredd, vilket rättfärdigar reglering. 

Läs mer: ”Mark Zuckerberg har en pinsamt grund bild av Facebooks kris” 

"Förmågan att veta vad du har sökt på i åratal, vilka dina kontakter är, vilka deras kontakter är, saker du gillar och ogillar och alla intima detaljer i ditt liv - ur min egen synpunkt borde det inte vara möjligt", anser Cook. 

Cook uppger även att Apple har länge oroat sig för att användare lämnat information till teknologijättar utan att känna till hur den kommer användas. 

Cooks kommentar bidrar till att öka trycket på Facebook och andra teknologijättar som förlitar sig på användardata, skriver nyhetsbyrån.

Direkt/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer