Annons

Apple ger sig in i innehållskriget: Väntas lansera videotjänst i april

Apples vd Tim Cook.
Apples vd Tim Cook. Foto: Charles Rex Arbogast
Apple tar upp kampen med jättar som Netflix och Amazon Prime. Detta genom att lansera en streamingtjänst, som ska vara gratis för Iphone-användare, i april.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apple siktar på att släppa sin nya streamingtjänst i april eller början av maj. Tjänsten kommer att innehålla en del gratismaterial åt Apples användare, samt en plattform där kunder kan abonnera på olika mediatjänster. 

Innehållet är inte klart. Netflix och Hulu förväntas inte vara med och det är oklart om HBO ingår, rapporterar CNBC och hänvisar till källor. 

Enligt tidigare uppgifter ska Apple ha en budget på 1 miljard dollar, motsvarande 8,1 miljarder kronor, för projektet.

Lösningen verkar påminna om Amazon Prime. Tanken är att kunden skall kunna få allt innehåll i en app istället för flera olika. Lions Gates Starz, CBS:s Showtime och Viacom väntas erbjuda abonnemangstjänster i Apples lösning, enligt källorna. 

Nyhetsbyrån Reuters å sin sida skriver och hänvisar till källor att tjänsten kommer att släppas i april. Samma aktörer nämns. 

Reuters uppger också att Apple signerat flera stora namn för egna produktioner, till exempel Oprah Winfrey, och att man för samtal med HBO.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Apple satsar 8 miljarder på tv-serier 

Läs mer: Apple planerar Amazon Prime-utmanare

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer