Annons

Apple köper finska sömnappen Beddit

Beddits sömnsensor mäter bland annat rumsfuktighet och användarens hjärtfrekvens.
Beddits sömnsensor mäter bland annat rumsfuktighet och användarens hjärtfrekvens. Foto: Beddit.
Finska sömnappen Beddit säljer en sensor för att användare ska kunna kontrollera snarkningar och sömnkvalitet. Nu har Apple köpt bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Startupbolaget Beddit (NTL) hjälper användare kontrollera sin sömn med hjälp av ett band med en sensor som man placerar i sängen. Deras senaste sensor mäter förutom snarkningar även hur länge och effektivt man sover, hjärtfrekvens, andning, ens temperatur, rörelser samt rummets temperatur och luftfuktighet. Men det är knappast gratis. Bolagets sensorband kostar cirka 1500 kronor.

Bolaget som grundades 2007 har tagit in omkring 3,5 miljoner euro i riskkapital sedan starten. Nu framgår det av uppgifter, som bolaget bekräftar, att Apple har köpt Beddit för en okänd summa. Det rapporterar CNBC.

Läs även: Blogg: ”Så räddade sömndatan mina morgnar” 

Beddits produkter har varit möjliga att köpa i Apple-butiker sedan slutet av 2015. Förvärvet betyder inte att vi snart kommer att se madrasser och Beddits sensorer med Apple-märket på, utan bolaget kommer att fortsätta fungera som en egen enhet inom Apple. Däremot är Apple antagligen intresserad av att lära sig av tekniken som Beddit använder.

Apple har precis som de andra techjättarna fått ett ökat intresse för hälsa. Förvärvet av Beddit är ett tydligt tecken på att den trenden inte håller på att försvagas. 

Läs även: Learning to sleep lanserar tjänst för att minska jobbstress  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies