Annons

Argt Apple kräver ”chockpris” för byggnaden i Kungsan

Skisser på varuhuset som Apple vill bygga i Kungsträdgården.
Skisser på varuhuset som Apple vill bygga i Kungsträdgården. Foto: Apple och Foster & Partners.
Teknikjätten Apple är rejält förbannade på Stockholm stad sedan majoriteten röstat nej till att låta bolaget öppna en flaggskeppsbutik i Kungsträdgården. Nu ger man ett ”chockpris” till politikerna för att köpa tillbaka byggnaden. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Byggnaden, som Apple vill konvertera till butik, har idag hamburgerkedjan TGI Fridays som hyresgäst. Stockholm stad vill att det fortsatt skall vara en verksamhet likt restaurang eller kafé i byggnaden. 

Apple ska ha betalat 129 miljoner kronor för byggnaden. Idag önskar man få 179 miljoner kronor för den, enligt Fastighetsvärlden

Läs mer: Stockholms nya blågröna styre stoppar kritiserade Applehuset 

Teknikjätten uppges ha varit rejält förbannade på Stockholm stad sedan den grönblå majoriteten röstat nej till att låta bolaget öppna en flaggskeppsbutik.

”Ja, det stämmer. Det var absolut inga snälla ord, det var elaka sådana som jag inte vill återge”, säger Björn Ljung (L), ledamot i stadsbyggnadsnämnden, till Fastighetsvärlden.

I samband med beslutet uppgav politikerna att man skulle hjälpa Apple att hitta ett nytt läge för en flaggskeppsbutik. Men Apple vill inte vill inte öppna på annat håll.

Läs mer: Apple slåss för sin butik i Kungsträdgården: ”Vill inte öppna någon annanstans”

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden har Apple bland annat nobbat Vasakronan, som  uppvaktat dem om lokaler i nya Sergelhuset vid Sergels torg. Stockholm stad har även föreslagit den nya delen av Gallerian som AMF Fastigheter byggt. Men projektet uppges ha hunnit för långt för att kunna specialanpassas till Apples önskemål.

Läs mer: Massiv folkstorm mot Apple-huset: ”Sliter ut och offrar Stockholms gröna hjärta” 

Di Digital / Finwire

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer