Annons

Apple Music lanserar på ytterligare 52 marknader

Apples vd Tim Cook kramar Beats by Dres medgrundare Jimmy Iovine vid lanseringen av Apple Music 2015.
Apples vd Tim Cook kramar Beats by Dres medgrundare Jimmy Iovine vid lanseringen av Apple Music 2015. Foto: Jeff Chiu
Apple rullar ut sina tjänster till fler länder, enligt ett pressmeddelande. Bland annat kommer musiktjänsten att göras tillgänglig i ytterligare 52 marknader vilket lyfter totalsiffran till 167 länder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apple Music kommer därmed att finnas i mer än dubbelt så många länder som främsta rivalen, Spotify, som finns i 79 länder. Det rapporterar Music Business Worldwide.

Apple Music expanderar huvudsakligen i Afrika med 17 nya länder, följt av Latinamerika och Karibien med 10 länder. I Europa blir Apple Music framöver även tillgängligt i Kroatien, Island och Nordmakedonien.

Förutom expansionen av musiktjänsten rullas även appbutiken samt Apple Arcade, Apple Podcasts och iCloud ut på 20 nya marknader. I Europa görs dessa tjänster tillgängliga i Bosnien-Hercegovina, Georgien, Kosovo, Montenegro och Serbien. 

Appbutiken finns nu tillgänglig i totalt 175 länder. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer