Annons

Apple öppnar svenska butiker – men bara för den som bär ansiktsmask och är feberfri

Apples butik i Väla centrum i Helsingborg är en av de som öppnar ingen på torsdag. Men det sker med extra säkerhetsrutiner. Alla besökare kommer att behöva bära ansiktsmask.
Apples butik i Väla centrum i Helsingborg är en av de som öppnar ingen på torsdag. Men det sker med extra säkerhetsrutiner. Alla besökare kommer att behöva bära ansiktsmask.
Få svenska handlare har behövt stänga helt och hållet under coronakrisen – Apples tre butiker har varit några av undantagen. Nu har techjätten beslutat sig för att öppna igen – om än med extra försiktighetsåtgärder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i mitten av mars som Apple stängde ned sina tre butiker i Sverige. Sedan dess har den som velat köpa eller reparera Apple-produkter fått hitta andra vägar.

Nu öppnar två av butikerna, i Väla centrum i Helsingborg och i köpcentrat Emporia i Malmö. När butiken i Täby i Stockholm kan öppna är inte klart.

Apple skriver i ett uttalande att butikerna kommer att ha kortare öppettider och att fokus kommer att ligga på att hantera serviceärenden och support i sin så kallade Genius bar.

Läs mer: Rykte: Apples smarta glasögon kommer att kosta från 5 000 kronor

”Vi är glada över att börja välkomna besökare tillbaka till några av våra butiker i Sverige nu på torsdag. Vi har saknat våra svenska kunder och ser fram emot att erbjuda vårt stöd”, skriver företaget i ett mejl till Di Digital.

Många butiker som hållit öppet under krisen har satt en begränsning på hur många besökare som släpps in. Det kommer även att gälla i Apple store – men techjätten går ännu längre.

För att få komma in kommer Apple att kräva att besökarna bär ansiktsmask liksom går med på att kontrolleras av handhållen termometer. Den som inte har egen mask kommer att förses med en av Apple.

Allt detta är förstås en betydligt mer rigorös säkerhetsrutin än andra butiker i samma köpcentrum.

Läs mer: Efter skrotade tv-satsningen – nu gör Spotify nytt försök med serier

”Våra återöppnade butiker kommer att ha ordentliga säkerhetsrutiner med temperaturkontroller, social distansering och ansiktsmasker för att säkerställa att kunder och anställda håller sig friska. Vårt sociala distansprotokoll betyder att ett begränsat antal besökare i butiken kan vistas i butiken på en och samma gång vilket innebär att en viss väntan kan förekomma”, skriver Apple vidare.

Liknande kontroller görs globalt i företagets butiker, vilka har öppnat i Kina, Taiwan, Hongkong, Sydkorea, Australien, 30 butiker i USA, Österrike, Tyskland, Schweiz och Italien.

”Med så många som arbetar och studerar hemifrån ser vi fram emot att tillhandahålla den service och support de behöver, vare sig det handlar om en ny produkt eller få hjälp med en som de redan äger”, säger Apple och hänvisar till sin hemsida för alla som har frågor om de nya säkerhetskontrollerna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer