Annons

Apple planerar att sälja Mac med egna chip

Foto: Charlie Riedel, Charlie Riedel
Apple planerar att börja sälja Mac-datorer med egna chip inuti med start nästa år. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolaget jobbar på tre chip för Mac, kända som ”systems-on-a-chip”, vilka är baserade på A14-chipet som förekommer i nästa Iphone. Komponenterna till chipen är baserade på 5-nanometer produktionstekniken. Det är chip i samma storlek som förekommer i Iphones och Ipads. 

Enligt källorna förbereder Apple att sälja minst en Mac med egna chipet inuti från och med nästa år. Men målet är att alltså att ta fram fler chip.

Taiwanesiska kontraktstillverkaren TSMC, som redan bygger chip för Iphone och Ipad, kommer att bli ansvariga för chiptillverkningen för Mac.

Apples satsningar på egna chip möjliggör bland annat en större kontroll över egna produkter och får dem att skilja sig åt från rivalers. Bolaget är idag beroende av Intel för dessa enheter.

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer