Annons

Apple slöade ned gamla Iphone – tvingas betala miljard

Foto: Kiichiro Sato
Apple skickade 2016 ut en uppdatering som gjorde äldre telefoner långsammare. Nu har techjätten gått med på att betala ut drygt en miljard för ”batterygate”, rapporterar CNN och Bloomberg News.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apple hade problem i tidigare modeller där batterifel gjorde att telefonen plötsligt kunde stängas av. En uppdatering som skulle bota problemet fick äldre Iphone-modeller att istället bli slöa.

Bolaget gick 2017 ut med en offentlig ursäkt där mobiltillverkaren försökte förklara grunden till problemen. 

Händelsen döptes av konsumenter till ”batterygate” som hävdade att det var ett sätt för Apple att tvinga folk att köpa nya modeller.

Nu ska Apple betala 113 miljoner dollar, omkring 1,1 miljarder kronor, i en överenskommelse som sträcker sig över 34 stater i USA, enligt CNN.

”Den här typen av beteende skadar konsumenternas plånböcker och hindrar deras förmåga att göra informerade beslut. Dagens uppgörelse säkrar att konsumenter kommer ha tillgång till den information de behöver när de ska besluta om att köpa och använda Apples produkter”, säger den kaliforniska hvudåklagaren Xavier Becerra enligt Bloomberg. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer