Annons

Apple tar bort tusentals spel från kinesiska App store

Foto: Kyle Lam
Teknikjätten Apple tar bort tusentals spel från kinesiska App Store, vilket kan vara oroväckande för bolagets framtid i landet. Det rapporterar The Information. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apple har dragit tillbaka mer än 47.000 appar från den kinesiska appbutiken under den senaste månaden, i linje med policyförändringar. Apple ska nu eliminera ett kryphål som har tillåtit spel att säljas på plattformen även innan ett godkännande erhållits från kinesiska tillsynsmyndigheter.

The Information skriver dock att App store-verksamheten i Kina bygger på ett eget kryphål, nämligen att utländska appbutiker i Kina vanligen kräver att de drivs av ett samriskbolag med en kinesisk partner. 

Apple har så här långt lyckas undvika att dela källkoden för Ios (eller iOS som Apple själva skriver) i Kina med den kinesiska staten, men det kan komma att ändras givet de ökade spänningarna mellan USA och Kina.

(Di Digital/Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer