Annons

Apple utreds för maktmissbruk i Japan

Apples vd Tim Cook
Apples vd Tim Cook Foto: Ng Han Guan
Apple är under utredning i Japan. Teknikjätten misstänks ha satt press på sina japanska tillverkare i strid med de antimonopol-regler som finns.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under tisdagen rapporterade tidningen Mainichi att teknikjätten Apple är under utredning av Japans handelskommission för rättvis handel. De utreder Apple för att ha satt press på sina japanska tillverkare och huruvida de missbrukat sin maktposition i strid med de antimonopol-regler som finns. Det rapporterar Reuters. 

En undersökning gjord av Japans Fair Trade Commission visade att Apple tecknat kontrakt där de tvingat tillverkare att förse bolaget med gratis teknik och företagshemligheter för tillverkning av delar. 

När ett företag hävdade att Apple gjort intrång i deras immateriella rättigheter hotade Apple med att säga upp affärsrelationen.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer