Annons

Designchefen lämnade – nu ryter Apples vd ifrån: ”Absurt”

Tim Cook (vänster) och Jony Ive på Apples utvecklarkonferens i juni i år.
Tim Cook (vänster) och Jony Ive på Apples utvecklarkonferens i juni i år. Foto: Jeff Chiu/AP
I ett mejl till NBC skriver Apples vd Tim Cook att Wall Street Journal har fått om bakfoten varför designchefen Jony Ive lämnar bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet förra veckan kom nyheten att Apples profilerade designchef Jony Ive lämnar bolaget. Han har lett Apples designteam i 23 år och har designat kassakon Iphone.

Spekulationerna kring varför han lämnar Apple senare i år var flera. I söndags skrev Wall Street Journal en lång artikel som bland annat handlade om att Jony Ive har varit frustrerad över Tim Cooks ”mer verksamhetsinriktade fokus”. 

Apple vd:n ska, enligt källor till Wall Street Journal, ha visat svagt intresse för produktutvecklingsprocessen.

Det hör till ovanligheterna att Apple går ut och adresserar rapporter i media, men den här gången kunde Tim Cook inte hålla sig.

Länk till twitter

I ett mejl till reportern Dylan Byers på NBC skriver han:

”Artikeln är absurd. Mycket av rapporteringen, och särskilt inte slutsatserna, matchar inte med verkligheten”, skriver Tim Cook.

Wall Street Journals reporter Tripp Mickle står dock fast vid sin rapportering.

Läs också: Apple begraver Itunes – visar upp ”dark mode” i telefonen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer