Annons

Apples krafttag: Här är corona-apparna som förbjuds från och med nu

Genrebild. Spelet på bilden har inget med nyheten att göra. Men Tim Cooks Apple är tydliga med att de inte tänker låta företag distribuera underhållning eller spel med anknytning till Covid-19-utbrottet.
Genrebild. Spelet på bilden har inget med nyheten att göra. Men Tim Cooks Apple är tydliga med att de inte tänker låta företag distribuera underhållning eller spel med anknytning till Covid-19-utbrottet. Foto: Press och TT.
Mängden falsk information som sprids om Covid-19 ökar. Nu gör Apple sitt för att motverka oseriösa aktörer och förbjuder vissa typer av spel. Det skriver bolaget i ett brev till app-utvecklare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Pandemic 2” är ett av spelen som fått nytt liv på nätet efter utbrottet av coronaviruset.

Men i Apples app store kommer det bli stopp för de aktörer som hoppas på att få distribuera underhållning i virusets namn.

Det meddelade Apple till utvecklare som producerar appar till butiken App Store i dag.

”App Store ska vara en trygg plats för användare att ladda ned appar från”, skriver bolaget, och förklarar att samhället litar på just applikationer att vägleda dem genom krisen.

Därför agerar nu företaget för att öka trovärdigheten i butiken. Fler bra appar ska in, allt annat ratas.

”Underhållningsappar- och spel med Covid-19 som tema kommer inte att godkännas”, konstaterar Apple i brevet till utvecklarna.

Läs även: Profilen efter krispaketet: ”SAS klarar sig – men inte pizzerian på hörnet”

I stället ska techjätten fokusera på att distribuera tjänster från trovärdiga myndigheter, hälsoorienterade välgörenhetsorganisationer och företag med goda meriter inom hälso- och sjukvård.

”Vi förstår att det är bråttom att få ut de här apparna till användarna så fort som möjligt”, skriver företaget.

De uppmanar också utvecklare som uppfyller kriterierna att ansöka om prioriterad status för att snabbare få ut rätt appar.

Läs även: Populärt virusspel stoppas i kinesiska appbutiker

Läs även: Hackare använder coronakartor för att lura oroliga

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer