Annons

Apples kreditkort utreds för könsdiskriminering

Foto: Tony Avelar/AP
New Yorks tillsynsmyndighet för finansiella tjänster utreder Goldman Sachs för sexism i samband med kreditbedömningen för Apples nya betalkort, rapporterar Sky News.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det hela bottnar i att en tech-entreprenör funnit att han erbjudits en 20 gånger större kreditstorlek för Apple Card än hans fru, trots att hon är den med bättre kreditprofil. Det skriver Sky News.

Efter att han skrivit detta på Twitter har uppgifterna blivit virala och nu ska Goldman Sachs algoritmer utredas för sexism.

New Yorks tillsynsmyndighet för finansiella tjänster har sagt att utredningen ska se om lagen om rätt till lika behandling har överskridits, denna gång med kön i fokus.

”Om en algoritm avsiktligt eller inte har diskriminerat en kvinna eller någon annan skyddad grupp är det ett brott mot New Yorks lag”, sade en talesperson.

Apple Card lanserades i augusti i partnerskap med Goldman Sachs och Mastercard.

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer