Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Apples mångmiljardcampus redo för inflyttning

Skärmdump från ett videoklipp av Apples nya "Campus 2" som är producerat av Sexton Videography.
Skärmdump från ett videoklipp av Apples nya "Campus 2" som är producerat av Sexton Videography.
Efter rejäla förseningar kan snart 12 000 anställda flytta in i Apples nya futuristiska huvudkontor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apples nya huvudkontor i Cupertino i Kalifornien kommer att vara färdigt för inflyttning i april, enligt ett pressmeddelande från det amerikanska teknikbolaget.

Planen från början var att man skulle flytta in i de nya lokalerna i slutet av 2015, men bygget har blivit försenat.

Förseningen har medfört högre kostnader och prislappen för hela kalaset är saftig – 5 miljarder dollar, motsvarande nära 46 miljarder kronor.

Läs även: Så gick det till när Steve Jobs presenterade Iphonen

Flytten kommer att omfatta 12 000 anställda och pågå i sex månader. Samtidigt kommer campuset som heter Apple Park, ännu inte att vara helt färdigbyggt. Under sommaren kommer nämligen konstruktionen av byggnader och parker att fortgå, uppger Apple.

Storleken på Apple Park är 75 hektar. Själva huvudkontoret som är cirkelformat är cirka 260 000 kvadratmeter stort. I den kommer det bland annat finnas ett auditorium som fått namnet Steve Jobs Theater och innehåller 1 000 sittplatser.

Meningen är att campuset ska vara självförsörjande på el och taken på parkeringsgaragen är täckta av solpaneler, liksom den översta delen av taket runtom den cirkelformade kontorsbyggnaden. Totalt har taken över 65 000 kvadratmeter med solpaneler.

Förslaget till det nya området kom från Apples avlidne grundare Steve Jobs. Det nya kontoret avviker inte mycket från Steve Jobs och enligt Techcrunch kan byggnaden ses som Apple-grundarens sista produktlansering.

Läs mer: Så ser Apples nya mångmiljardcampus ut

Finwire / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post