Annons

Apples nya Mac ska tillverkas i USA

Apples vd Tim Cook och USA:s president Donald Trump.
Apples vd Tim Cook och USA:s president Donald Trump.
Teknikjätten Apple flyttar hem produktion av Mac-datorer och den nya versionen av Mac Pro kommer att produceras i Austin, Texas. Även komponenterna kommer i en högre grad att vara lokalt producerade. Det skriver företaget i ett blogginlägg. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Anläggningen har varit igång sedan 2013. Det har spekulerats i att den nya datorn istället skulle tillverkas i Kina, enligt The Verge. Så blir dock inte fallet. Apple är inte ensamma om att satsa på USA eller Nafta-området som ett resultat av Trumps tariffer. Gopro har exempelvis övergett Kina till förmån för Mexiko för att på så vis slippa tariffer. 

Den nya versionen av Mac Pro visades upp i samband med Apples årliga utvecklingskonferens i juni. 

Komponenter kommer att tillverkas i Arizona, Maine, New Mexico, New York, Oregon, Pennsylvania, Texas och Vermont. Apple uppger i en kommentar att 2,5 gånger fler komponenter nu tillverkas i USA jämfört med datorns föregångare. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer