Hoppa till innehållet

Apples tre nya mobiler delar design med Iphone X

Apple kommer designmässigt att fortsätta på den inslagna vägen med Iphone X, genom att framöver lansera tre nya modeller med skärmar som sträcker sig från kant till kant på telefonen.

Iphone X är Apples hittills bäst sålda telefon.
Iphone X är Apples hittills bäst sålda telefon.Foto: Marcio Jose Sanchez/ AP

De nya uppgifterna om Apples tre nya mobiler kommer från Bloomberg News, som hänvisar till källor med insyn i arbetet.

De nya telefonerna väntas se dagens ljus i september när Apple har sin årliga konferens.

”Iphone går in i en period med mellan 0 och 5 procents årlig tillväxt, och det de gör i höst kommer att hålla dem kvar på den vägen”, säger Gene Munster, analytiker vid Loup Ventures, till Bloomberg News.

Läs mer: Apple väntas få tummen upp för köp av Shazam

En av produktnyheterna, som ligger i det övre prissegmentet, väntas ha en display på cirka 6,5 tum vilket skulle göra den till den hittills klart största Iphonemodellen.

Modellen väntas ha en baksida av glas, kanter av stål och dubbla kameror på baksidan. På mjukvarusidan ska den kunna visa innehåll i appar som Mail och Kalender sida-vid-sida. Dess skärm ska vidare vara av så kallad oled-typ (organic light-emitting diode).

Apple väntas vidare uppdatera den nuvarande modellen X med en oledskärm på 5,8 tum. Förändringarna i de nya oled-modellerna ska främst gälla telefonernas processorhastighet och kameror.

Läs även: Tre nya Iphones nästa år – alla med oled-skärmar 

Den som möjligen kan bli den viktigaste av de nya modellerna är den nya, billigare telefon som ska ersätta Iphone 8. Telefonen väntas dela design med Iphone X men ha en större skärm på 6,1 tum, tillverkas i flera färger och ha kanter i aluminium i stället för i stål. Den ska även ha en billigare lcd-skärm snarare än oled.

(Direkt/Di Digital)

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera