Annons

Apprl tar in 12 miljoner för att slussa fans till webbutiker

Apprls vd Martin Landén och medgrundaren Gustav Gisseldahl.
Apprls vd Martin Landén och medgrundaren Gustav Gisseldahl.
Shoppingplattformen Apprl sammanför bloggare och influencers med webbutiker. Nu tar bolaget in 12 Mkr i ny finansiering från Adlibris vd Johan Kleberg samt Klarna- och Google-veteraner.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska e-handeln har vuxit med drygt 15 procent de senaste åren och allt fler har fått upp ögonen för den roll som profilerade bloggare och nätpersonligheter spelar på internet. Där någonstans uppstod Apprls (NTL) affärsidé.

Stockholmsbolaget har utvecklat en plattform som låter kändisar som Sofi Fahrman (NTL) och Isabella Löwengrip (NTL) samt magasin som Elle integrera e-handel på sina sajter.

Vi har en väldigt skalbar modell.

Det kan röra sig om köp-länkar som ligger ovanpå en produkt som förekommer i bild och tar besökaren direkt till butik. Butikerna betalar i sin tur för trafiken som Apprls nätverk drar.

”Vi har valt att jobba med de bästa magasinen, bloggarna och profilerna. Vi har samlat dem och byggt en bra produkt runt det”, säger Apprls vd Martin Landén (NTL).

I fjol omsatte bolaget drygt 600 000 kronor. Den summan överstiger man nu på månadsbasis, enligt Martin Landén. Tillväxttakten per månad är i dagsläget 25 procent.

Nu väntar ytterligare expansion för Apprl som tar in 12 miljoner kronor i en nyemission.

Den befintliga ägaren Jonas Meerits, modeföretaget J. Lindebergs tidigare vd, tillträder därmed som Apprls ordförande. Mats Johansson på Spintop Ventures (NTL), huvudinvesteraren i rundan, tar också plats i styrelsen.

Läs mer: Ikea miljardinvesterar i e-handel

Bland de nya ägarna utmärker sig Klarnas tidigare marknadschef Patric Blixt (NTL), Adlibris (NTL) vd Johan Kleberg, Fredrik Tilander (NTL) och Google-veteranen Magnus Sandberg (NTL).

”Jag investerar gärna i små men vassa teknikbolag. Apprl knyter ihop onlinemedier och e-handel på ett snyggt, transparent och skalbart sätt som ligger rätt i tiden”, säger Magnus Sandberg.

Pengarna ska gå till sex eller sju nyrekryteringar samt expansion utanför Norden, i såväl Europa som andra världsdelar. Exakt vilka vill Martin Landén inte kommentera.

”Vi har en väldigt skalbar modell”, säger han.

De nya pengarna kommer enligt Martin Landén att räcka fram tills dess att bolaget når lönsamhet, men Apprl utesluter inte ytterligare finansieringsrundor framöver.

”Vi har precis passerat break even på månadsbasis och de nya pengarna kommer att ta oss till lönsamhet med nyanställningarna inräknade.”

Läs mer: Splay startar e-handel med Nelly-grundaren


Fotnot: NTL-länkarna i texten går till nordictechlist.com, en databas om bolagen, investerarna och personerna i den nordiska techsektorn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer