Annons

Appspotr tar in pengar och satsar på Asien

Tuppig vd. Patric Bottne, vd för AppSpotr, hyllar tuppens år i Kina med sin senaste pressbild.
Tuppig vd. Patric Bottne, vd för AppSpotr, hyllar tuppens år i Kina med sin senaste pressbild.
Appspotr ska ta in 15 miljoner kronor i en nyemission, varav 5 miljoner kronor är en riktad nyemission till Hongkong-bolaget Novel Unicorn. Syftet är att ge sig in på den asiatiska marknaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbolaget Appspotr erbjuder en plattform där man kan skapa appar utan att behöva kunna programmera. Nu ingår mjukvarubolaget ett samarbetsavtal med det Hongkong-baserade investmentbolaget Novel Unicorn avseende bearbetning av den asiatiska marknaden.

Uppfylls alla milstolpar i avtalet blir Novel Unicorn ny huvudägare i Appspotr.

Bolaget kommer för att finansiera satsningen att genomföra nyemissioner på 15 miljoner kronor, fördelat på en företrädesemission på 10 miljoner kronor och en riktad nyemission till Novel Unicorn på 5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Läs även: Appspotr börsrusar på samarbete med Paypal

Kapitalet från emissionerna kommer främst användas till att rekrytera personal, genomföra tekniska anpassningar av AppSpotrs plattform och språkstöd för den kinesiska marknaden samt etablera en lokal hostingmiljö och utöka med fler betalningslösningar.

Samarbetet innebär att Appspotr och Novel Unicorn kommer bilda det samägda Hongkong-bolaget Appspotr Asia, i vilket Unicorn inledningsvis äger 70 procent och Appspotr 30 procent. 

Läs även: Efter hundåren – nu börsnoteras Appspotr

”Vi är övertygade om att det går att skapa en mycket stor affär för Appspotr i regionen. Novel Unicorn har erfarenheten och affärsnätverket och vi har produkten. Bara i Kina finns några av världens största teleoperatörer och betalningsleverantörer”, kommenterar Patric Bottne, vd för Appspotr.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer