Annons

Atomico investerar i ny europeisk techfond

Niklas Zennström är en av de entreprenörer som backar den nya fonden.
Niklas Zennström är en av de entreprenörer som backar den nya fonden. Foto: Joey Abrait
Nystartade Firstminute capital tar in 60 miljoner dollar för att investera i europeiska techbolag. Bland investerarna finns Niklas Zennströms Atomico och grundarna bakom King.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fonden tar in 60 miljoner dollar för att investera i brittiska och europeiska techbolag. Investeringarna kommer att ligga i intervallet mellan 250 000 och 750 000 dollar och fokus kommer att ligga på tidiga investeringar.

De som investerat i Firstminute capital är utöver Niklas Zennströms Atomico (NTL) 24 stycken europeiska grundare av bolag som King.com, Supercell, Betfair, Qunar, Trulia, Zoopla och BlaBlaCar, framgår av ett pressmeddelande.

Bakom Firstminute capital står Spencer Crawley och Brent Hoberman, entreprenör och grundare av bland annat lastminute.com. Han är sedan 2016 partner på Atomico.

"Brent är en föregångare inom entreprenörskap i Europa. De senaste decennierna har han gjort mer än de flesta för att hitta, stötta och uppmuntra Europas bästa bolagsgrundare", säger Atomico-grundaren Niklas Zennström i ett pressmeddelande.

Läs mer: Zennströms nya investering: Billigare och färskare mat 

"När Brent berättade för oss om Firstminute ville vi vara hans första investerare. Vi delar tron på en stark europeisk techsektor och är glada över att vara del av den här nya fonden då den stöttar Europas mest lovande grundare av tidiga bolag".

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies