Annons

Atomico startar program för ängelinvesterare

Tuva Palm och Josefin Landgård har blivit invalda till Atomicos ängelinvesterarprogram som partnern Sophia Bendz ansvarar för.
Tuva Palm och Josefin Landgård har blivit invalda till Atomicos ängelinvesterarprogram som partnern Sophia Bendz ansvarar för.
Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico startar ett ängelinvesterarprogram med partnern Sophia Bendz i spetsen. Bland annat är Kry-grundaren Josefin Landgård och Nordnet-stjärnan Tuva Palm antagna till programmet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Många ängelinvesterare är tidigare grundare av bolag som förvärvats eller gått till börsen, vilket dragit in kapital till grundaren. För personer utan en sådan resa är en investerarframtid oftast bara en dröm – som nu kan bli verklig.

Riskkapitalbolaget Atomico, grundat av Niklas Zennström och Mattias Ljungman, startar nu ett ängelinvesterarprogram som Atomicos partner Sophia Bendz leder. De senaste åren har hon varit en flitig affärsängel och investerat i närmare 20 startupbolag. För mindre än en månad sedan klev hon in som partner på Atomico.

”Det är framför allt för att uppmuntra en ny generation av änglar att investera. Jag har själv haft en väldigt positiv upplevelse av att vara ängelinvesterare och vi vill gärna se att fler väljer att jobba inom venture capital”, säger Sophia Bendz.  

Läs även: Sophia Bendz blir Atomicos partner i Norden 

Programmet som rullar under ett år, ger de medverkande 100 000 dollar, motsvarande 900 000 kronor, att göra ett flertal investeringar i tidiga skeden. Anledningen till att det är tidsbestämt är för att kunna bredda gruppen med fler nya affärsänglar över tid.

”Utöver det vill vi stötta startuphubbarna med fler affärsänglar och nå ut bredare. På det här sättet tror vi att vi kan lära känna fler startups i ett tidigare skede och även andra delar av startupcommunityt. Vi hoppas även på fler investeringar i underrepresenterade grupper”, säger Sophia Bendz.

Läs även: Tuva Palm lämnar rollen som teknikchef på Nordnet: De är redo att stå på egna ben 

Bland de utvalda investerarna finns två svenskar, Kry-grundaren Josefin Landgård och Nordnet-stjärnan Tuva Palm.

”Det känns oerhört spännande att få jobba dels närmare Atomico-ikoner som Sophia Bendz och Niklas Zennström, men också att få samarbeta med de övriga elva oerhört inspirerande och kompetenta änglarna. Jag är mycket imponerad över den dynamik Sophia lyckats skapa bara genom att sätta ihop en så intressant diversifierad grupp”, skriver Tuva Palm i ett sms. 

Josefin Landgård lämnade nyligen Kry och under en intervju på Di Startup tour berättade hon att hon skulle börja investera i nya techbolag inom hälsa. Nu framgår det av ett pressmeddelande att hon är en av tolv utvalda investerarna. 

Läs även: Efter avhoppet: Kry-grundaren börjar investera 

Tuva Palm, som i dag är rådgivare för ett antal startupbolag, kommer att rikta in sig på samhällsförbättrande bolag.

”Jag kommer främst leta efter bolag som hittat nya sätt att hushålla med jordens resurser, som hittat skalbar lösningar på vardagliga problem och med stor tillväxtpotential”, skriver hon.

Här är hela listan på intagna till Atomicos ängelinvesterarprogram:

Doreen Huber, Founder, LemonCat
Suvi Haimi, Co-Founder, Sulapac
Stefano Bernardi, Co-Founder, Token Economy
Rohan Silva, Co-Founder, Second Home
Clare Johnston, Founder, The Up Group
Emily Brooke, Founder, Beryl
Gregory Gazagne, Executive Vice President, Criteo
Roxanne Varza, Director, Station F
Josefin Landgård, Co-Founder, Kry
Tuva Palm, Founder, Executive Tech Advisor
Ritu Jain, Co-Founder, LifeX
Johan Brand, Founding Partner, We Are Human

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer