Annons

Åttaåring brädar Pewdiepie – tjänar mest på Youtube

Åttaårige Youtubestjärnan Ryan Kaji från Texas.
Åttaårige Youtubestjärnan Ryan Kaji från Texas.
Åttaårige Ryan Kaji från Texas har på ett år tjänat omkring 245 miljoner kronor på sin Youtubekanal. Det gör honom till den högst betalde på plattformen, före den svenska Youtube-stjärnan Pewdiepie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Redan förra året var Kaji, som egentligen heter Ryan Guan, den mest framgångsrike på Youtube med intäkter på motsvarande över 200 miljoner kronor. Nu visar siffror från Forbes att åttaåringens inkomster ökat. Enligt tidningen har han tjänat omkring 245 miljoner kronor på sin Youtubekanal under perioden juli 2018–juni 2019.

Youtubekanalen ”Ryans world” skapades 2015 av Kajis föräldrar och har nära 23 miljoner prenumeranter. Där har bland annat lagts upp inlägg där Kaji öppnar förpackningar med leksaker som han sedan leker med. Han har även under åren fått kritik för att inte ha varit tillräckligt tydlig med att företag har betalat honom för att få vara med i hans filmer.

Di Digital har tidigare rapporterat om hur den svenska kreatören Felix Kjellberg blivit petad från tronen som världens största Youtube-kanal. Men Pewdiepie fortsätter att tjäna stora pengar på sitt innehåll. 

Nyligen passerade den svenska Youtube-stjärnan en drömgräns när han nådde 100 miljoner prenumeranter på plattformen. 

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg.
Felix ”Pewdiepie” Kjellberg. Foto: Filip Erlind

Framgångarna på nätet har inneburit klirr i kassan för Felix Kjellberg. Hans bokförda tillgångar översteg 350 miljoner kronor vid slutet av 2018. Det visar Di Digitals genomgång av Kjellbergs olika bolag i Sverige och Storbritannien. Siffrorna motsvarar en ökning med ungefär 17 procent från året innan.

29-åringen från Göteborg är sedan flera år tillbaka bosatt i Brighton, Storbritannien. Hans innehåll kretsar främst kring populärkultur och dataspel. Pewdiepie får genom sin kanal ta del av Youtubes reklamintäkter och producerar dessutom klipp som sponsras direkt av företag. Han säljer även egna kringprodukter som kläder.

Ur arkivet: Di Weekend träffar Felix Kjellberg i Brighton under 2014 


TT / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer