Annons
Johan Prom, vd för Avanza.

Avanza satsar på bolån ihop med hemlig startup

Skräddarsy kontorsinredningen efter dina behov SPONSRAT AV AJ produkter

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Avanza satsar på bolån ihop med hemlig startup

Johan Prom, vd för Avanza.
Johan Prom, vd för Avanza. Foto: Patrik Olsson
Nätmäklaren Avanza startar samarbete med ett nystartat fintech-bolag. Nu vill de ta upp kampen med storbankerna om bolånemarknaden. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nätmäklaren Avanza avser att ingå samarbetsavtal med startup-bolaget Stabelo 2 för att distribuera bolån till en bredare kundgrupp. Det meddelar Avanza i ett pressmeddelande.

”När Avanza grundades för 18 år sedan var visionen att demokratisera sparandet och aktiehandeln. Nu vill vi fortsätta inom andra områden där kunder har möjlighet att spara hundralappar – ja till och med tusenlappar”, säger Johan Prom, vd för Avanza i pressmeddelandet.

Stabelo är ett nystartat fintech-bolag i Stockholm. Bolaget grundades i hemlighet i fjol av den tidigare SEB-medarbetaren Hampus Brodén och Wilhelm Moberg som arbetat på hedgefonden Futuris. Totalt har Stabelo tagit in drygt 8 miljoner kronor i kapital sedan starten varav 5 miljoner från Avanza som har ett ägande på strax under 20 procent i moderbolaget Stabelo AB.

Läs mer: Klarnas vd: "Bankernas bolånemarginaler är hotade" 

”Vi har som ambition att ständigt utmana finansmarknaden till spararnas och våra kunders fördel, genom att verka för ett billigare, bättre och enklare erbjudande. Vi är fortfarande i inledningsfasen av samarbetet med Stabelo och kan ännu inte säga när vi kan ha ett färdigt erbjudande”, säger Avanzas vd Johan Prom i ett uttalande.

I en längre intervju med Di Digital i fjol sa Avanzas dåvarande vd Martin Tivéus att Avanza skulle kunna bli en seriös konkurrent till storbankerna på bolånemarknaden.

”Över de kommande åren skulle det kunna bli så. Jag tycker inte att vi är där ännu. Hanteringen av bolån skalar inte riktigt. Bolåneprocessen behöver digitaliseras en vända till och bli mindre manuell för att det ska fungera. Men jag är övertygad om att det kommer att hända de kommande åren. Kombinationen av digitaliseringen och att bankerna trycker upp bolånemarginalerna öppnar upp för konkurrens”, sa han då.

Läs mer: Avanzas vd om framtiden för fintech


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post