Annons

Avanza-utmanaren ska ”mjölka Sverige på talanger”

Veckans avsnitt av Digitalpodden leds av Marianne Agazzi och Henrik Ek.
Veckans avsnitt av Digitalpodden leds av Marianne Agazzi och Henrik Ek.
Den brittiska nätmäklaren Freetrade är på väg till Sverige. Dels för att utmana Avanza och Nordnet med courtagefritt sparande – men också för att de vill åt talangerna på Stockholms techscen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

5g-bråket tog en oväntad vändning i måndags när Förvaltningsrätten gav Huawei rätt mot Post- och telestyrelsen, PTS. Den kinesiska techjätten har fått rätt att överklaga PTS beslut att förbjuda deras teknik i svenska 5g-nät.

Det hela ledde till att PTS sköt upp den efterlängtade frekvensauktionen bara timmar innan den skulle inledas, på grund av ovissheten. 

Vad det här betyder för 5g-utvecklingen – och vad Huawei har för utsikter att lyckas vända PTS beslut helt – samtalar vi om i dagens avsnitt av Digitalpodden.

Vi pratar också om börsbolagen inom e-handel vars aktier coronarusat under våren, men den senaste veckan fallit tillbaka. Varför då – och kommer de att hämta sig?

Lyssna på veckan avsnitt här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer