Annons

Avanzas Stabelo kovänder – höjer räntan rejält

Avanzas vd Rikard Josefson.
Avanzas vd Rikard Josefson. Foto: Jesper Frisk
Avanza Bank, som erbjuder bolån tillsammans med kreditgivaren Stabelo, höjer rörliga bolåneränta med 25 punkter till 1,34 procent. Detta efter en rejäl sänkning i slutet av november i fjol.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Treårsräntan anges samtidigt till 1,38 procent, femårsräntan till 1,77 procent och tioårsräntan till 2,77 procent. Det framgår av Avanzas hemsida.

Avanza och Stabelo erbjuder de som lånar upp till 60 procent av värdet på sin bostad att ansöka om bolån. Efter Riksbankens besked i december om höjd reporänta har flera bolåneaktörer höjt sina bolåneräntor. Stabelo är inget undantag.

I november i fjol meddelade Stabelo att man sänker sin tremånadersränta till 1,09 procent för alla kunder. Man hade då marknadens lägsta ränta. Endast Landshypotek Bank kom i närheten med en genomsnittlig tremånadersränta på 1,10 procent. Men den superlåga räntan blev kortlivad.

Under onsdagen hade den digitala bolåneutmanaren Hypoteket marknadens lägsta rörliga ränta, enligt jämförelsesajten Compricer. Den låg vid lunchtid på 1,28 procent.

”Vi ligger kvar på 1,28 procent där vi legat sedan start. Det fins ännu inget beslut att ändra det, men vi följer såklart utveckling på marknaden”, Carl Johan Nordquist, vd och medgrundare på Hypoteket.

Läs mer: Avanzas bolåneutmanare Stabelo sänker räntan till 1,09 procent

Stabelo har nu marknadens näst lägsta rörliga bolåneränta. Nischbanken Avanza äger runt 30 procent av Stabelo och hjälper till att distribuera lånen till konsumenter. Finansieringen har hämtats genom en fond för pensionsbolag och andra institutionella aktörer. Flera investerare har redan fått avkastning på sitt kapital och valt att fylla på med ytterligare pengar i fonden, erfar Di Digital.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies