Hoppa till innehållet

Även Storbritannien varnar för kryptovalutor

Den brittiska finansregleringsmyndigheten FCA höjde på tisdagen ett varningens finger för så kallade initial coin offerings, ICO:s, där kryptovalutor används för att finansiera start up-projekt. 

Ether är en av kryptovalutorna som har ökat i popularitet den senaste tiden.
Ether är en av kryptovalutorna som har ökat i popularitet den senaste tiden.

ICO:s, där kryptovalutor används i samband med att finansiera start up-projekt, har "mycket hög risk" och är spekulativa. Den varningen utfärdade brittiska  Financial Conduct Authority, FCA, på tisdagen enligt Reuters.

Läs mer: Kryptovalutor används som aktier – kritiker varnar för bubbla 

Vid ICO:s kan kryptovalutor som bitcoin eller ether accepteras i utbyte mot en äganderätt i form av en valuta knuten till ett specifikt projekt eller företag. Det kan också ge en värdecheck på någon tjänst eller i vissa fall inte ha något synligt värde i sig.

"ICO:s är spekulativa instrument med mycket hög risk. Man bör vara medveten om riskerna som är involverade och till fullo granska det specifika projektet om man tänker sig att köpa digitala valutor", skriver FCA i en konsumentvarning, och tillägger att ICO:s ofta rör projekt i en mycket tidig fas.

Läs mer: Rusning till kryptovalutor: ”Extremt många oseriösa aktörer” 

Kinas centralbank, PBOC, har tidigare i september förbjudit ICO:s, med hänvisning till behovet att stoppa illegal finansiering och "pyramidspel", en nyhet som fick bitcoin att falla.

I juli flaggade Securities and Exchange Commission, SEC, i USA för riskerna med ICO:s, och även myndigheterna i Singapore och Kanada har varnat investerare.

Läs mer: Han satsade allt på bitcoin – nu har kursen stigit 100 gånger 

Nyhetsbyrån Direkt/Di Digital

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera