Annons

Även Storbritannien varnar för kryptovalutor

Ether är en av kryptovalutorna som har ökat i popularitet den senaste tiden.
Ether är en av kryptovalutorna som har ökat i popularitet den senaste tiden.
Den brittiska finansregleringsmyndigheten FCA höjde på tisdagen ett varningens finger för så kallade initial coin offerings, ICO:s, där kryptovalutor används för att finansiera start up-projekt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

ICO:s, där kryptovalutor används i samband med att finansiera start up-projekt, har "mycket hög risk" och är spekulativa. Den varningen utfärdade brittiska  Financial Conduct Authority, FCA, på tisdagen enligt Reuters.

Läs mer: Kryptovalutor används som aktier – kritiker varnar för bubbla 

Vid ICO:s kan kryptovalutor som bitcoin eller ether accepteras i utbyte mot en äganderätt i form av en valuta knuten till ett specifikt projekt eller företag. Det kan också ge en värdecheck på någon tjänst eller i vissa fall inte ha något synligt värde i sig.

"ICO:s är spekulativa instrument med mycket hög risk. Man bör vara medveten om riskerna som är involverade och till fullo granska det specifika projektet om man tänker sig att köpa digitala valutor", skriver FCA i en konsumentvarning, och tillägger att ICO:s ofta rör projekt i en mycket tidig fas.

Läs mer: Rusning till kryptovalutor: ”Extremt många oseriösa aktörer” 

Kinas centralbank, PBOC, har tidigare i september förbjudit ICO:s, med hänvisning till behovet att stoppa illegal finansiering och "pyramidspel", en nyhet som fick bitcoin att falla.

I juli flaggade Securities and Exchange Commission, SEC, i USA för riskerna med ICO:s, och även myndigheterna i Singapore och Kanada har varnat investerare.

Läs mer: Han satsade allt på bitcoin – nu har kursen stigit 100 gånger 

Nyhetsbyrån Direkt/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies