Annons

Aviciis manager vill bygga ett Wework för Norden

Glada delägare: Håkan Jeppsson, grundare av Convendum, musikproducenten Ash Pournouri och Per Sundin, vd Universal Music.
Glada delägare: Håkan Jeppsson, grundare av Convendum, musikproducenten Ash Pournouri och Per Sundin, vd Universal Music. Foto: Convendum
Convendum, en svensk utmanare till Wework, tar in 10 Mkr från bland andra Aviciis manager Ash Pournouri och flera andra musikkändissar. Ambitionen är att på fem år öppna tio kontorshotell med co-workingytor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Oslo.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Amerikanska Wework chockade nyligen världen genom att dra in 3,6 miljarder kronor i en ny finansieringsrunda. Bolaget är ett av världens högst värderade startups och beskrivs ibland som ett Airbnb för hippa kontorsytor.

Läs mer: Startupjätten Wework drar in 3,6 miljarder kronor

Nu utmanas Weworks koncept av svenska Convendum. Bolaget startades 2015 av Håkan Jeppsson, även känd som grundaren bakom hälsobolaget Feelgood.

I januari öppnade Convendum sitt första kontorshotell och co-workingyta i Moodgallerian i Stockholm. De första hyresgästerna är det schweiziska it-konsultbolaget Primeur, fondförvaltaren Ambrosia Asset Management och ett antal mindre advokatbyråer.

De nya ägarna har hjälpt oss utveckla affärskonceptet

Fastigheten ägs av AMF Fastigheter, men Convendum står för inredning, teknik och löpande förvaltning. Alla bokningar och betalningar görs via Convendums mobilanpassade webbsida.  

Ambitionen är att de närmaste fem åren öppna totalt tio kontorshotell, fem i Stockholm, två i Malmö, två i Göteborg och ett i Oslo.

”Vi vänder oss till företag med upp till 50 anställda som har ett stort behöv av representation och möten. Alla våra lokaler har lounger, gemensamma arbetsytor, mötesrum, skärmar, skrivare, receptionsservice och gym”, säger Håkan Jeppsson, vd och grundare av Convendum.

Arkitektbild av Convendums kontorsmiljö.

Han tillägger att alla hyresgäster får tillgång till alla gemensamma ytor på samtliga företagshotell i gruppen.

”Många företag vill kunna hålla möten och göra lite ensamarbete i andra stadsdelar eller andra städer”, säger Håkan Jeppsson.

Kontraktstiden är löpande och uppsägningstiden är tre månader. Även frilansare kan hyra in sig.

”Vi har medlemskap där man kan teckna sig för access till alla öppna arbetsytor för 4.950 kronor per månad. Då får man tillgång till samtliga enheter och kringtjänster”, förklarar Håkan Jeppsson.

Han har redan investerat 10 Mkr i sitt bolag. Nu tar han in ytterligare 10 Mkr genom att sälja 40 procent till fem profilstarka ägare.

En av dessa är musikartisten Aviciis manager Ash Pournouri, musikproducent och grundare av At Night Management och Symposium Stockholm. De övriga fyra är Per Sundin, vd för Universal Music, Staffan Holm, ordförande för Live Nation Sweden, Kerim Kaskal, fondförvaltare på Ambrosia Asset Management och Olle Rex, arkitekt på Rexplus.

I maj öppnar Convendum sitt andra kontorshotell i det ikoniska Esseltehuset på Vasagatan 16, mitt emot Centralstationen i Stockholm.

”Med Convendum ska vi utveckla kontorsmarknaden och fastigheter som stimulerar och sammanför människors kreativitet och nätverk precis som i musikbranchen”, säger Ash Pournouri.

Hans synpunkter hyllas av Håkan Jeppsson.

”De nya ägarna har redan hjälpt oss att utveckla affärskonceptet med sina erfarenheter från respektive bransch. Man hyr våra ytor av praktiska skäl som läge, kvalité och pris. Men man stannar för att man trivs med kreativiteten och affärskontakterna. Vi hoppas skapa en bra blandning och skapa ett litet ekosystem mellan olika företag och entreprenörer och brancher”, säger Håkan Jeppsson.

Kontorshotellet på Vasagatan får en magnifik takterrass med utsikt över Riddarfjärden.

I maj slår Convendum upp sitt andra kontorshotell på 3.300 kvm i det ikoniska Esseltehuset på Vasagatan 16, mitt emot Centralstationen i Stockholm.

”På Vasagatan 16 erbjuder vi Sveriges största co-workingcenter i ett våningsplan på en mycket central plats. Kontoret är beläget inom 100 meter från tåg, pendeltåg, tunnelbana och Arlanda Express”, förklarar Håkan Jeppsson.

Än så länge är Wework inte en konkurrent i Sverige. Istället pekar Jeppsson ut Regus som den gamla branschjätten man vill utmana med ett nytt typ av upplägg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer