Annons

Avito-grundare startar stiftelse för välgörenhet

Filip Engelbert och Jonas Nordlander, grundare av Avito.
Filip Engelbert och Jonas Nordlander, grundare av Avito.
Allt fler techmiljardärer vill göra gott för samhället. Nu startar Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert startar varsin stiftelse för att investera i “goda” projekt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter Klarna-grundaren Niklas Adalbert och Evolution Gaming-grundaren Jens von Bahr ger sig nu ytterligare två techmiljardärer i kast med att göra världen till en bättre plats.

Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert fick loss ungefär 1,4 miljarder kronor när de nyligen sålde delar av sitt livsverk. Nu är de på god väg att starta varsin stiftelse, som ska göra investeringar i samhällsnyttiga bolag, rapporterar Breakit.

”Tanken är att investera i bolag som vi tycker är viktiga och som vi vill stötta. Det är ingen kapitalistisk drivkraft bakom investeringarna för oss”, säger Jonas Nordlander till Breakit.

Läs även: Avito-grundarnas bästa entreprenörstips

Di Digital har tidigare berättat om Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken, som gör investeringar med mål kopplade som till exempel förbättrad integration i Sverige eller räddade liv i fattiga världsdelar, snarare än tillväxt, lönsamhet och värdeökning.  

Någonting liknande har Jonas Nordlander och Filip Engelbert tänkt sig för sina stiftelser. Men man vill även att investeringarna ska ge avkastning, pengar som därefter kan återinvesteras i stiftelserna.

Jonas Nordlander och Filip Engelbert är sedan tidigare delägare i integrationsprojekten Just arrived och Welcome och även gått in med pengar i journalistprojektet Blank spot project.

Läs även: Techmiljardärer investerar i flyktingapp 

Avito-grundarna har ännu inte fastställt hur stora investeringarna från stiftelserna ska vara,  eller om de enbart ska göras i Sverige.

“Hittills har vi bara investerat i svenska bolag, men det är inte bestämt hur det blir framåt. Det blir nog mycket inom tech eftersom man då kan skapa mycket impact med lite medel, och för att vi tycker att det är roligt”, säger Jonas Nordlander till Breakit.

Di Digital har sökt Jonas Nordlander för en intervju. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer