Annons

Avito-grundarna går in i Apotea

Apotea-gänget: Camilla Günesli (längst fram), Pia Stoltz, Fabian Fischer, Anders Cserkuti, Pär Svärdson och Sofia Modig.
Apotea-gänget: Camilla Günesli (längst fram), Pia Stoltz, Fabian Fischer, Anders Cserkuti, Pär Svärdson och Sofia Modig. Foto: Evelina Carborn
Apoteas grundare gick för en månad ut med att sälja en stor aktiepost i bolaget. Nu står det klart att Avito-grundarna och Ernström & Co köper 11 procent av nätapoteket.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För fyra år sedan startade ett gäng avhoppare från Adlibris nätapoteket Apotea.se. I fjol fördubblades omsättningen och i år kan miljardvallen spräckas. 

För en dryg månad sedan gick grundarna ut med att de var på väg att sälja en större aktiepost i Apotea från sitt gemensamma ägarbolag Laulima. Dessutom ville ett antal andra tidiga investerare sälja. Totalt handlade det om cirka 10 procent av aktierna som bjöds ut till försäljning, till ett värde av cirka 200 Mkr.

Nu står det klart att det är grundarna till blocket-kopian Avito, Jonas Nordlander och Filip Engelbert, samt investmentbolaget Enström & Co som köper 11 procent av aktierna i Apotea, rapporterar Breakit. 

”De är, precis som vi, sant entreprenörsdrivna, och sitter på massor av kompetens”, säger Pär Svärdson, medgrundare och vd för Apotea till techsajten om de nya delägarna.

Under 2015 steg Apoteas omsättning med 110 procent till 585 Mkr. Vinsten var drygt 10 Mkr före skatt.

Läs även: Här är kändisarna som cashar in på mobilkasinot

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies