Annons

Avito-grundarna går in i Na-kd

Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander.
Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander. Foto: Joey Abrait
E-handelssajten Na-kd får nya delägare. Bland annat köper Avito-grundarna och det amerikanska riskkapitalbolaget FJ Labs aktier i bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jarno Vanhatapios snabbväxande e-handelsbolag Na-kd värderades till närmare en halv miljard kronor efter den senaste kapitalrundan. Det Göteborgsbaserade bolaget grundades för knappt tre år sedan och säljer kläder, skor, accessoarer, smink och allt annat inom kvinnligt mode.

Under sitt första verksamhetsår omsatte Na-kd cirka 160 miljoner kronor. Och enligt de senaste uppgifterna hade man en rullande årsomsättning på 220 Mkr, främst från egna varumärken.

Nu tar Na-kd (NTL) in nya delägare, däribland det amerikanska riskkapitalbolaget FJ Labs, som tidigare i veckan även gick in i Fishbrain. 

Läs även: Uber-ägare investerar i Fishbrain 

Förutom FJ Labs har även Jonas Nordlander och Filip Engelbert, som är mest kända för att ha grundat den ryska Blocket-kopian Avito, köpt in sig i bolaget. Precis som Avito-grundarna ska FJ Labs bidra med strategisk ägarkompetens för att säkra en fortsatt global tillväxt. 

Båda transaktionerna sker genom förvärv av aktier från befintliga aktieägare. Varken grundaren och huvudägaren Jarno, operativa nyckelpersoner eller någon av de större ägarna säljer några aktier i denna affär. 

Läs även: Modesajten Na-kd växer kraftigt – tar in 140 miljoner 

Fram till i början av året har Na-kd tagit in cirka 195 Mkr i riskkapital från bland andra riskkapitalbolaget Northzone och affärsänglarna Lena Apler, Mikael Söderlindh och Magnus Emilson, som även är Na-kds ordförande.

Dokument från Bolagsverket, som Di Digital har tagit del av, visar att det snabbväxande modebolaget värderas till 450 miljoner kronor.

Läs även: Så högt värderas hans e-handelssuccé Na-kd 

Bolaget grundades av Jarno Vanhatapio (NTL), som är en av Sveriges främsta serieentreprenörer inom e-handel och mode på nätet. Som 25-åring grundade han Nelly.com, som såldes i omgångar till Qliro Group. Efter det grundande han Zoozoo.com, en sajt för djurfoder som köptes av marknadsledande Animail i augusti 2015.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer