Annons

Avito-grundarna investerar i matappen Karma

Avito-grundarna Jonas Nordlander (tv) och Filip Engelbert.
Avito-grundarna Jonas Nordlander (tv) och Filip Engelbert. Foto: Joey Abrait
Jonas Nordlander och Filip Engelbert investerar i matappen Karma. Tidigare har det varit känt att Norrsken Foundation, grundat av Niklas Adalberth, investerat i Karma. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert investerar i matsvinnstjänsten Karma. Tillsammans med Norrsken Foundation, grundat av Niklas Adalberth, och flera kända svenska affärsänglar har Karma stängt sin finansieringsrunda och fokuserar nu på tillväxt i Sverige och globalt.

Avito-grundarnas investering är en del av den redan kända rundan på 7 miljoner kronor som Di Digital rapporterade om i slutet av november.

”De står för cirka 2,5 miljoner kronor av denna investering. Vi väntade med att kommunicera detta för att se hur aktiva de skulle bli. Nu visar det sig att vi får väldigt mycket stöd och hjälp från dem och vi hoppas att de ska vara aktiva även framöver”, säger Hjalmar Stålberg Nordegren, vd och medgrundare på Karma.

Läs mer: Klarna-miljardär med när Karma tar in 7 Mkr

Jonas Nordlander och Filip Engelbert har tidigare byggt den ryska Blocketkopian Avito, ett av de mest värdefulla bolagen i den svenska internethistorien. Nu jobbar duon med investeringar i flera bolag och den senaste i raden är den framgångsrika matsvinnsappen Karma.


”Det är ett starkt team som har den erfarenhet som krävs från start-ups och idén ligger helt rätt i tiden. Det är en styrka att de kommer från tech-hållet och sedan går in i food-tech, istället för tvärtom”, säger Jonas Nordlander, grundare av Avito.Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert poserar med Karmas-grundare.

Karma har sedan lanseringen den åttonde november växt snabbt. Över ett halvt ton mat har räddats genom det 80-tal restauranger och caféer i centrala Stockholm som har anslutit sig. Karma har nyligen också slutit avtal med AMF Fastigheter som äger ett stort antal fastigheter i Stockholmsregionen där restauranger och caféer ofta är hyresgäster.


”Hållbarhet är en viktig del i AMF Fastigheters dagliga arbete och Karma-appen är ett otroligt spännande initiativ för att minska matsvinnet. Vi är glada över att nu kunna inleda ett samarbete med Karma, och tror och hoppas att det kommer att finnas ett stort intresse bland restaurangerna och caféerna i våra fastigheter att ansluta sig. Fördelen är att man både kan sälja sin överskottsmat och lära känna sina kunder bättre genom tjänsten”, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Hittills har Karma endast funnits att ladda ned via App Store för Iphone. I dagarna lanserades Karma också i Google Play Store för Android. Samtidigt pågår uppdateringar av tjänsten både mot konsument och den del av systemet som restaurangerna och caféerna jobbar mot.


”Det är kul att vi nu kommit till den punkt där restauranger och caféer kontaktar oss och vill vara med och rädda mat. Det tar endast 15 minuter för en restaurang som kontaktar oss och går med till att ha sitt utbud ute i appen och när det är dags att lägga ut mat till försäljning tar det mindre än 30 sekunder av deras tid, allt för att minimera arbetet för dem. En enkel och snabb tjänst är en av de viktigaste faktorerna för att kunna fortsätta växa snabbt och rädda mer högkvalitativ mat i Sverige och snart internationellt”, säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd och medgrundare av Karma.

En av de senaste större kedjorna att sluta avtal med Karma är Gateau med 22 butiker i Stockholm.


”Vi lägger mycket tid och kraft på att minimera vårt dagliga svinn och vårt nya samarbete med Karma är ett ytterligare viktigt komplement till vår långsiktiga strategi att minska vår klimatpåverkan”, säger Sara Hallqvist, försäljningschef på Gateau.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies