Annons

Axfood-ägda mattjänsten lägger ned e-handelslager

Axfoods vd Klas Balkow.
Axfoods vd Klas Balkow. Foto: Stefan Nilsson
Cirka 20 anställda drabbas när Axfoodägda Mat.se lägger ner sitt e-handelslager i Skåne. Orsaken är att verksamheten gått allt sämre i regionen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Affärerna i Malmöregionen går knackligt för Mat.se. Därför har ägaren, livsmedelsjätten Axfood, beslutat att stänga sitt e-handelslager i Arlöv.

Nedläggningen ska genomföras under våren och drabbar cirka 20 anställda, både lagerpersonal och chaufförer. Den berörda personalen har informerats.

”E-handelsvolymerna i Malmöregionen är väldigt låga och det är inte kostnadsmässigt försvarbart att ha ett separat e-handelslager i Malmö”, säger Claes Salomonsson, presschef för Axfood.

Befintliga e-handelskunder i Malmöregionen som i dag använder Mat.se hänvisas istället till e-handeln hos Axfood-kedjorna Willys eller Hemköp.

Medan Mat.se försvinner från Skåne fortsätter dock varumärkets verksamhet som vanligt i Göteborg och Stockholm.

Varför lyckas ni inte nå högre e-handelsvolymer i just Skåne?

”En bra fråga, jag vet faktiskt inte. Men vi följer utvecklingen inom e-handeln, och är det så att saker och ting tar en annan vändning framöver så är vi inte främmande för att på nytt öppna plocklagret i Malmö. Men tills vidare stänger vi ner det”, säger Claes Salomonsson.

Enligt Axfood kommer stängningen av e-handelslagret i Arlöv att ha en marginell finansiell påverkan under första kvartalet 2020.

Läs mer: Ny tysk matkasse till Sverige: ”Vi är undervärderade” 

Artikeln är skriven av Dagens industris och HD Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer