Annons
Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop.

Babyshop köper Qliros Lekmer för 90 miljoner

Digitaliseringen gör datacenter till en styrelsefråga: oåtkomlig data kostar företag miljoner SPONSRAT AV Digiplex

Senion, Playish, Sios och Bagpal är bland bolagen som pitchar när Startup Tour når Linköping. Jenny Nordenborg och Koshi Hamedi, både längst till höger i bild, intervjuas på scen. Foto: Kollage.

De står på scen när Startup Tour kommer till Linköping

Bekräftat: Northvolt till Skellefteå och Västerås

Bitcoin klubbas 50 procent dyrare hos Kronofogden

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Babyshop köper Qliros Lekmer för 90 miljoner

Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop.
Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop. Foto: Press
Qliro säljer barnsajten till Babyshop, som planerar en nyemission på 150 miljoner. Qliros aktie rusar på börsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-handelsbolaget Qliro (NTL) planerar att sälja dotterbolaget Lekmer till Babyshop (NTL) i en affär värd 90 miljoner kronor på skuldfri basis.

Som villkor för transaktionen är att Babyshop genomför en nyemission på minst 150 miljoner kronor och affären bedöms vara slutförd senast i slutet av det andra kvartalet i år, enligt ett pressmeddelande.

”Försäljningen av Lekmer möjliggör att vi i än större utsträckning kan fokusera på våra kärnområden Marketplace, Fashion samt Financial Services. Dessutom välkomnar vi både Lekmer och Babyshop som samarbetspartners till Qliro Financial Services och CDON Marketplace framöver”, säger Qliros vd Marcus Lindqvist.

Börsen verkade välkomna affären. Efter klockan 13 på tisdagseftermiddagen hade Qliros aktie stigit med 9,1 procent 11,95 kronor. (Följ kursen här.)

Betalningen sker delvis kontant vid affärens slutförande och delvis genom att Qliro ställer ut en säljarrevers till Babyshop om upp till 45 miljoner kronor, som ska betalas i delar fram till 30 april 2018.

Qliro har ägt Lekmer sedan 2010 och dotterbolaget har sedan dess ökat omsättningen från cirka 12 miljoner till 502 miljoner kronor under 2016. Per den 31 mars 2017 värderades aktierna i Lekmer till 26,8 miljoner kronor i Qliros bokföring. Exakt resultateffekt av transaktionen kommer att fastställas när affären slutförs.

”Vårt förvärv av Lekmer visar än en gång att vår strategi, att växa aggresivt genom både förvärv och organisk tillväxt, är rätt väg att gå. Vi kommer att fortsätta stärka vår position med denna strategi och ser fram emot att vara en drivande kraft i konsolideringen av branschen”, säger Marcus Tagesson, grundare av och vd för Babyshop.

I augusti i fjol stod det klart att de avhoppade SCA-cheferna Sverker Martin-Löf och Jan Johansson samt Industrivärdens tidigare vd Anders Nyrén hade blivit delägare i Babyshop. Största ägare i bolaget är Verdane Capital (NTL).

Finwire/Di Digital

NTL-länkarna i texten går till nordictechlist.com, en databas med investerarna, bolagen och entreprenörerna inom den nordiska techsektorn.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post