Annons

Bambora köper Devcode – utmanar globala betaljättar

Christer Wikman, medgrundare på Devcode och Patrik Göthlin, ansvarig för e-handelskunder på Bambora.
Christer Wikman, medgrundare på Devcode och Patrik Göthlin, ansvarig för e-handelskunder på Bambora.
Betalbolaget Bambora köper sin snabbväxande samarbetspartner Devcode Payment. De ska nu utmana internationella storspelare som Adyen, Worldpay och Wirecard.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betalbolaget Bambora fortsätter att svälja betalbolag i en hisnande takt. Senaste förvärvet är Devcode Payment, som hjälper multinationella företag att hantera, analysera och optimera sina betalningar i realtid:

Devcode Payment är ett lönsamt betalbolag som vuxit snabbt sedan starten 2014. Omsättningen för 2016 var drygt 20 miljoner kronor, med ett resultat på 3,75 miljoner kronor.

Läs mer: Bambora köper schweiziskt betalbolag 

Köpesumman är hemlig. Men räknat på ett p/e-tal på 30 skulle Devcode Payment exempelvis värderas till cirka 110 Mkr.

”Det här en strategiskt viktig affär för oss. Vi har samarbetat länge med Devcode, för att förenkla för e-handelsbolag som vill ta betalt världen över”, säger Patrik Göthlin, ansvarig för e-handelskunder på Bambora.

Enkelt uttryckt har samarbetet gått ut på att Bambora (NTL) skött kortbetalningarna, medan Devcode har skött andra former av betalningar, som direktbankbetalningar, fakturabetalningar, mobilbetalningar och betalningar från olika former av e-plånböcker. 

Läs mer: Adyens känga till betaljättarna: ”De köper gammal teknik”

Integreringen av Devcode Payment innebär att Bambora nu kan erbjuda globala företag en säker och flexibel plattform för internationella betalningar med fler än 250 lokala betalmetoder. Förvärvet är därmed ett viktigt steg i genomförandet av Bamboras strategi att utveckla en ledande betallösning för internationell e-handel.

”Vi har hjälpt många stora kunder att bygga betalsystem. Och vi har märkt att alla har samma problem. Nu utvecklar vi en standardiserad lösning för detta och skapar skalbarhet”, säger Christer Wikman, medgrundare på Devcode. 

Läs mer: Huggsexa bland Europas betalbolag

Han uppger att bolagets gemensamma betallösning ska kunna utmana internationella betaljättar som Adyen, Worldpay och Wirecard.

”Men i många fall är vi ett alternativ till bolagets interna it-avdelning. Vi erbjuder en unik lösning för globala bolag som vill ta betalt på nätet. Det kan röra sig om allt från flygbolag till internationella retailbolag som säljer sina produkter i hela världen”, säger Christer Wikman. 

Läs mer: Trångt på marknaden för mobila betalningar 

Devcode hanterar idag transaktioner till ett värde av cirka 2,5 miljarder kronor varje månad och stödjer över 250 betalmetoder för kreditkort, e-plånböcker och direktbetalningar.

Bambora grundades av Nordic Capital 2015, ihop med dess vd Johan Tjärnberg, vd, och är en sammanslagning av ett 15-tal bolag inom betalbranschen. Bambora har 14 kontor, drygt 700 anställda och mer än 300 kommersiella partners runt om i världen.

Läs även: Så byggde Nordic Capital ett techbolag från grunden

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer