Annons

Bambora snor Danske Bank från Nets

Johan Tjärnberg är vd för Bambora.
Johan Tjärnberg är vd för Bambora. Foto: Oskar Omne
Betalbolaget Bambora tecknar avtal med Danske Bank gällande Mobilepay, Danmarks motsvarighet till Swish. Bambora armbågar därmed ut danska Nets, som tidigare ägde samarbetet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenskgrundade Bambora tecknar ett nordiskt avtal med Danske Bank gällande bankens populära betaltjänst Mobilepay. Bambora är idag en medelstor aktör när det gäller kortbetalningar i butik och på nätet.

”Det här avtalet är otroligt stort för ett litet, snabbväxande bolag som oss. Mobilepay omfattar redan nu 50 miljoner transaktioner per år och används av över tre miljoner danskar”, säger Johan Tjärnberg, vd för Bambora.

I likhet med svenska Swish används danska Mobilepay för att skicka pengar mellan mobiltelefoner. En viktig skillnad är att tjänsten ägs av Danske Bank, men även kan användas av kunder som inte har ett konto hos banken.

En annan viktig skillnad är att Mobilepay även kan användas för att handla på nätet. I och med samarbetet med Bambora ska det även gå att använda Mobilepay i butik. Detta genom att kunden lägger mobilen mot Bamboras kortterminaler som är utrustade med både bluetooth och NFC.

Finns det en efterfrågan att integrera Swish så gör vi det utan tvekan

Enligt Bamboras vd var denna teknik viktig när Danske Bank valde bort sin förre samarbetspartner Nets till förmån för Bambora.

”Vi kunde erbjuda två saker. Dels bättre data, om bland annat vilka varor som köps och vilka butiker de köps i. Och dels mobila betalningar i fysiska butiker med en lösning som vi är ensamma om idag”, säger Johan Tjärnberg.

Bambora uppger att man omsatte närmare 2 miljarder kronor under den tolvmånadersperiod som slutade i augusti i år. Resultatet uppges vara positivt.

”Vi har en organisk tillväxt på 25-30 procent om året och vi ser att lönsamheten ökar i takt med tillväxten. Den här affären bidrar givetvis till vår tillväxt. Jag tror vi kommer att se fler bank-samarbeten framöver”, säger Johan Tjärnberg.

Ska ni samarbeta med Swish i Sverige?

”Det är inget som är planerat och inget som ligger i pipeline. Swish är ju fortfarande främst en mobiltjänst för överföringar mellan personer och det är svårt att veta vilken roll den får i butikshandeln. Men finns det en efterfrågan att integrera Swish från våra butikskunder gör vi det utan tvekan.”

Bambora skapades av Nordic Capital 2015 genom en sammanslagning av en rad svenska och utländska bolag. Bolaget erbjuder en rad produkter för transaktioner på nätet, i butik, och i mobilen.

Bambora behandlar idag betalningar på 64 marknader till ett värde på 430 miljarder kronor per år. Bolaget har 620 anställda med kontor i 13 länder runt om i världen.

Läs mer: Nordic Capitals betaljätte på väg ikapp Klarna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies