Annons

Krisande Bambuser flaggar för kapitalbehov – aktien faller

Bambusers vd Maryam Ghahremani.
Bambusers vd Maryam Ghahremani. Foto: Veronica Kindblad.
Börsnoterade videostreamingbolaget Bambuser flaggar för att det kan behövas mer kapital under året. Man vill nu ta in 13 miljoner kronor i en aktieemission.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bambusers nya ledning har utvärderat strategin som presenterades i augusti 2018 och kommit fram till att den genomsnittliga användarintäkten för de nya digitala kunderna är för låg för att långsiktigt generera den tillväxt som bolaget eftersträvar. Bambuser ska därför förädla nuvarande teknologi och utveckla en mobil live video-lösning för e-handel.

Bolaget föreslår därför en garanterad företrädesemission samt flaggar för att det kan behövas mer kapital under året. 

Aktien föll på beskedet. Klockan 12:40 hade kursen backat med närmare 7 procent. Följ kursen här

Läs mer: Bambuser kollapsar på börsen – vd:n avgår 

Bambuser bildades 2007 och var länge en pionjär inom livevideo. På senare år har dock konkurrensen hårdnat i takt med att nätverksjättar som Facebook och Twitter lanserat egna lösningar för direktsänd rörlig bild.

Bolaget fick stor uppmärksamhet när den tidigare popstjärnan Avicii blev delägare i samband med att bolaget tog in 14 Mkr i kapital i slutet av 2016. Men sedan noteringen på First North i maj 2017 har bolagets börsvärde rasat till ynka 8 Mkr. Introduktionskursen låg på 9:20 kronor. Aktien handlades vid lunchtid på tisdagen till 55 öre.

Läs mer: Videotjänstens aktie rasar då vinsten är sämre än väntat 

Företrädesemissionen ska tillföra cirka 13 miljoner kronor och är genom teckningsåtaganden samt garantiåtaganden säkerställd till 100 procent. Den omfattar högst 22,8 miljoner aktier till en kurs om 0:57 kronor per aktie.

För en befintlig aktie i bolaget som innehas på avstämningsdagen den 8 april 2019 erhålls en teckningsrätt. Två teckningsrätter berättigar till teckning av tre nyemitterade aktier. 

Likviden från företrädesemissionen ska användas till bolagets löpande kostnader avseende följande: lokalkostnader, personalkostnader, konsultkostnader, it-kostnader, revisionskostnader, redovisningstjänster, juridiska kostnader samt utvecklingskostnader. 

Arbetet med att utveckla en mobil live-video-lösning är dock kapitalkrävande, skriver Bambuser.

"Det är därför inte osannolikt att bolaget måste tillföras ytterligare kapital under året", heter det.

(Di Digital/Nyhetsbyrån Direkt)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies