Hoppa till innehållet

Bankutmanaren låter anställda jobba från stranden – två månader om året

Många teknikföretag låter nu sina anställda arbeta från hemmakontoret permanent. Den brittiska bankutmanaren Revolut går ett steg längre – genom att erbjuda sina anställda att tillbringa två månader om året var de vill i världen.

Revoluts grundare Nikolaj Storonskij och strandpromenaden i Los Cristianos på Teneriffa.
Revoluts grundare Nikolaj Storonskij och strandpromenaden i Los Cristianos på Teneriffa.Foto: Di och TT.

En av utmanarna om framtidens bankkunder är det brittiska bolaget Revolut. Bolaget tillhandahåller en app med ett tillhörande betalkort, som laddas på med pengar. De marknadsför sig till exempel med låga växlingsavgifter valutor emellan, analys- och budgetverktyg samt sparfunktioner i appen och handel med kryptovalutor och aktier.

Revolut finansieras av internationella riskkapitalbolag och värderas i dag till runt 55 miljarder kronor på den privata marknaden. Tjänsten finns på 36 olika marknader, främst i Europa där allting började men även i USA, Japan och Australien. 

Bolaget grundades av ryssen Nikolaj Storonskij men har sitt huvudkontor i London. Många stora teknikföretag har i spåren av coronapandemin valt att tillåta mer permanent distansarbete från hemmet, vilket Revolut nu också väljer att göra.

Men man går också ett steg längre. Under två månader varje år kommer bolagets drygt 2 000 anställda ges möjlighet att arbeta utomlands. Initiativet ska implementeras på bred front så fort de nuvarande reserestriktionerna i världen tillåter det.

Personalen kan till exempel välja att tillbringa mer tid i sitt hemland, men också arbeta från en strand på varmare breddgrader. Chiara Baroni, som är kommunikationschef på Revolut i Tyskland, Österrike och Schweiz, har till exempel redan valt att tillfälligt flytta till den spanska ön Teneriffa.

”Pandemin har varit en svår och stressig period för oss alla. Jag är friluftsmänniska som älskar att sporta och vara utomhus, så jag kände mig väldigt instängd i min enrummare i Berlin. Att ha möjligheten att börja dagen med en promenad på stranden och göra yoga nära havet i några veckor, samtidigt som jag såklart följer alla restriktioner, har gjort underverk för mig. Distansarbete i den här miljön har gjort mig mer produktiv och kreativ”, säger hon.

Läs Di:s intervju med Revoluts grundare Nikolaj Storonskij från januari 2021:

Stålbad tog snabbväxande bankappen genom krisen – kan utmana Klarna med krediter

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera