Annons

Bankutmanaren Lendify tar in 112 miljoner – värderingen rusar

Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg och IR-chefen Erika Eliasson.
Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg och IR-chefen Erika Eliasson. Foto: Patrik Olsson
Lendify, en marknadsplats för peer-to-peer-lån, tar in 112 miljoner kronor i en nyemission, meddelar bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Lendify är en av flera nya aktörer på låneområdet. Sedan starten 2014 har privatpersoner lånat drygt 600 miljoner kronor via bolagets plattform, enligt IR-chefen Erika Eliasson.

Nu tar Lendify (NTL) in 112 Mkr för att snabba på sin expansion.

”Kapitalet är avsett för att utveckla vår verksamhet, tekniska plattform och bädda för fortsatt tillväxt”, säger Erika Eliasson.

Utlåning via Lendify har under det senaste året givit drygt 6 procents avkastning, enligt bolaget. Pengarna kommer både från privatpersoner och finansiella institutioner, som lånat ut 300 Mkr till Lendify genom obligationsemissioner.

Läs mer: Lendifys utlåning växer snabbt

”Låntagare går till oss för att de får en bättre användarupplevelse och för att de är trötta på bankerna”, säger Erika Eliasson.

Under det senaste räkenskapsåret, som avslutades i april 2017, omsatte Lendify drygt 4 Mkr.

I Lendifys ägarkrets finns till exempel Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, affärsängeln Fredrik Wallenberg samt Vostok New Ventures vd Per Brilioth och Lundin-toppen Ashley Heppenstall.

Det är huvudsakligen de befintliga ägarna som investerar i den senaste nyemissionen. Vilka nya ägare som tillkommer vill Erika Eliasson inte kommentera.

Nyemissionen värderar Lendify till 650 miljoner kronor (utan de nya pengarna inräknade). Det är drygt fyra gånger så högt som 2016, då bolaget tog in 70 Mkr i finansiering.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer