Annons

Bankutmanaren Revolut siktar på att ta in 15 miljarder kronor

Nikolaj Storonskij, vd för och grundare av Revolut
Nikolaj Storonskij, vd för och grundare av Revolut Foto: Amanda Lindgren
Brittiska fintech-startupen Revolut siktar på att ta in 1,5 miljarder dollar och har anlitat JP Morgan för att sälja nya aktier och konvertibellån, rapporterar Sky News.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De nya aktierna ska inbringa 500 miljoner dollar medan konvertibellånet ska ge bolaget 1 miljard dollar under de kommande månaderna, skriver Sky News.

Går bolagets kapitaliseringsplaner i hamn väntas värderingen på Revolut landa mellan 5-10 miljarder dollar, vilket skulle göra bolaget till den högst värderade fintech-spelaren i Europa, enligt Sky.

Den positionen innehas i dag av Klarna - som värderas till drygt 50 miljarder kronor efter den senaste kapitalanskaffningen.

Läs mer: Klarna: ”Vi är Europas största privata fintechbolag” 

Di Digital träffade Revoluts grundare och vd Nikolaj Storonskij i början av september.

Han uppgav då att kärnaffären redan var lönsam men att investeringar i marknadsexpansion, på nya tjänster och i marknadsföring tyngd resultatet.

”Vi är mycket mer kostnadseffektiva än de traditionella bankerna och automatiserar vår teknik så långt det går. Jag hör till exempel skräckhistorier om banker som kastar tiotals eller hundratals miljoner dollar varje år till 100 olika it-leverantörer”, sade han.

Läs mer: Hans app utmanar finansvärlden – med 7 miljoner användare: ”Att sälja till en bank är inget alternativ” 

( Di Digital / Finwire )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer