Annons

Båstadgängets Sir of Sweden köper Frontmen

Sirs of Sweden: Ordförande Erik Paulsson, vd Mats Ljungström och fotomodell Christer Gardell.
Sirs of Sweden: Ordförande Erik Paulsson, vd Mats Ljungström och fotomodell Christer Gardell.
Sir of Sweden, med Båstadprofilen Mats Ljungström i spetsen, förvärvar modeportalen Frontmen. Fastighetsmiljardären Erik Paulsson förblir delägare och styrelseordförande i det nya bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Modebolaget Sir of Sweden köper e-handelsbolaget Frontmen, som grundats av TV4-profilen Oscar Arrsjö. Sir of Sweden är känt för tillverkning av kostymer och skräddarsydda plagg via återförsäljare, egna butiker och sin egen nätbutik.

”Vi är stora på måttsydda, made to measure kostymer. Man måttar upp sig i någon av våra butiker och sedan kan man beställa på nätet utan att behöver tränga sig i provhytter”, förklarar Sir of Swedens vd och storägare Mats Ljungström.

Sir of Sweden grundades i Båstad 2011 och omsatte cirka 31 miljoner kronor 2016. Men varumärkets rötter går ända tillbaks till ett konfektionsbolag från 1925, grundat av Mats Ljungströms farfar.

Erik Paulsson började som modell, men är nu delägare och ordförande.

Hur mycket man betalar för Frontmen (NTL) är inte officiellt. Men affären görs genom en apportemission där Sir of Swedens ägare förblir majoritetsägare.

Säljare är Frontmens grundare Oscar Arrsjö med familj, samt riskkapitalbolagen Wellstreet (NTL) och Optimizer Invest (NTL). Oscar Arrsjö får rollen som CDO, chief digital officer, i det nya bolaget. Även Wellstreet blir kvar som ägare, med en plats i styrelsen.

Optimizer Invest säljer sin andel i bolaget.

Läs mer: Optimizer investerar i Frontmen

”Frontmen är bäst positionerade på dressat herrmode i Skandinavien. För oss innebär detta att vi kan jobba med dubbla marginaler. Vi får både tillverkningsmarginal och detaljhandelsmarginal’, säger vd Mats Ljungström.

Fastighetsmiljardären Erik Paulsson blir kvar som delägare och styrelseordförande i det nya bolaget.

Sir of Sweden är bland annat känt för att ha marknadsfört sig med finansmannen Christer Gardell som fotomodell.

”Vi har ju huvudkontoret i Båstad och har använt en del kända profiler från orten i vår marknadsföring. Christer Gardell är ju sommargäst här och har varit modell år oss. Även Erik Paulsson började som modell, men är nu delägare och ordförande”, säger vd Mats Ljungström.

Läs mer: Spotify-veteran investerar i Sofi Fahrmans mode-Tinder

Det nya bolaget förväntas bli lönsamt och ha omsättning på drygt 50 miljoner kronor under 2017.

”Nästa år tror jag halva vår omsättning sker på nätet”, säger Sir of Sweden vd Mats Ljungström.

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer