Annons

Behaviosecs grundare: ”Bankbedrägerierna skulle inte behöva vara ett problem”

Olov Renberg, medgrundare av Behaviosec, intervjuas på scen på Di Startup Tour.
Olov Renberg, medgrundare av Behaviosec, intervjuas på scen på Di Startup Tour. Foto: Amanda Lindgren
It-säkerhetsbolaget Behaviosec kan identifiera användare genom att analysera hur de använder tangentbordet. Nu berättar grundaren Olov Renberg om resan från starten i Luleå till kontor världen över.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På scen på Di Startup Tour i Luleå intervjuas doldisbolaget Behaviosecs medgrundare Olov Renberg. Från starten i Luleå 2006 har it-säkerhetsbolaget vuxit till att ha kontor världen över. I våras kom den amerikanska cybersecurity-investeraren Trident in som delägare i samband med en investering på 140 miljoner kronor

”Vi mäter hur du skriver och rör musen för att skapa en beteendeprofil på dig. På så sätt kan vi upptäcka om det är en bedragare som har tagit dina kortuppgifter eller som har tillgång till dina bankuppgifter”, säger Olov Renberg och fortsätter:

”Det som är unikt med vår grej är att vi lär oss över tid. Vår tanke har alltid varit att det här ska vara som en osynlig sköld som snurrar runt dig hela tiden. Inte något som ska vara i vägen eller vara krångligt som bankdosorna har varit.”

I dag skyddar det svenska bolaget över 50 miljoner slutanvändare från bedrägerieFörutom Cisco, Trident och investeringsbanken ABN Amro har Behaviosec tidigare tagit in kapital av lokala affärsänglar men även svenska Northzone. 

Var det svårt att få in de här stora finansiärerna?

”Det är en väldigt svår bransch. Det var någon i VC-kretsar som uttryckte det väldigt bra. Säkerhetsföretag är som kackerlackor, de växer inte jättefort men de är jäkligt svåra att döda”, säger Olov Renberg.

Lyssna på intervjun med Olov Renberg från 3 oktover här:

https://embed.acast.com/startupstories/olovrenberg-behaviosec-

Du hittar även Startup Stories på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Startup Stories? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Recensera podden här eller kontakta oss på Twitter, Facebook eller via mejl.

För att sitta med i publiken på Di Startup Tour hämta din biljett på här

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies