Annons

Bekräftat: Facebook köper dansk Tobii-konkurrent

Danska The Eye Tribe har köpts upp av Facebook.
Danska The Eye Tribe har köpts upp av Facebook.
Facebook har köpt danska The Eye Tribe. Eyetracking-bolaget, vars sensorer ska förbättra upplevelserna i virtual reality och augmented reality, är en direkt konkurrent till svenska Tobii.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook investerar i ögonstyrning genom att köpa det danska bolaget The Eye Tribe. Dessa uppgifterna kom från en källa till Robert Scoble som bland annat arbetar för branschsajten UploadVR, uppger Finwire. 

Efter att Di Digital undersökt uppgifter framgår det enligt Det Centrale Virksomhedsregister, den danska motsvarigheten till Bolagsverket, att Facebook Overseas Inc äger 100 procent av bolaget sedan den 15 december.

Läs även: Tobii ökar insatsen inom spel, VR och självkörande bilar 

Det danska bolaget vill förbättra VR- och AR-upplevelser med hjälp av sina sensorer. The Eye Tribe grundades 2011. Enligt Crunchbase har bolaget tagit in drygt 3 miljoner dollar i tre finansieringsrundor och dessutom beviljats 2,3 miljoner dollar från statliga Højteknologifonden.

Den 12 december meddelade The Eye Tribe sina kunder via mejl att man valt att gå åt ett annat håll med sin teknik och därför beslutat att lägga ner utvecklingen av sina produkter. Facebooks PR-team har ännu inte bekräftat förvärvet, enligt Finwire.

Ögonstyrningsbolag har blivit populärt bland de stora techjättarna. I oktober i år köpte Google bolaget Eyefluence som i likhet med The Eye Tribe och svenska Tobii erbjuder teknik för att spåra ögonrörelser.

När Google köpte Eyefluence tolkade Tobii-investerarna det negativt. Ännu är det inte klart hur investerarna kommer att reagera på Facebooks förvärv av The Eye Tribe. Följ aktien här. 

 

Di Digital söker grundarna av The Eye Tribe för en kommentar.

Läs även: Tobii faller på börsen efter Google-köp 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer