Annons

Bekräftat: Paypal hoppar av Facebooks kryptovaluta

Dan Schulman är vd på Paypal.
Dan Schulman är vd på Paypal.
Paypal väljer att hoppa av Facebooks prestigeprojekt Libra. Det globala betalbolaget sägs ha en stor oro över att kryptovalutan kan användas för penningtvätt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I förra veckan rapporterade Financial Times, med hänvisning till källor, att betalbolaget Paypal var nära att träda ur Facebooks satsning kring kryptovalutan Libra.

Nu bekräftar Paypal att de lämnar företagsgruppen Libra Association, som bildats inför lanseringen av valutan 2020. 

En hel rad tunga bolag, däribland svenska Spotify, har lovat att investera 95 miljoner kronor vardera i utvecklingen av valutan.

Paypals avhopp kommer sedan flera andra medlemmar inom Libra Association börjat överväga sin medverkan. Bland dessa finns kreditkortsjättarna Visa och Mastercard.

I grunden är det politikernas motvilja gentemot Libra som har lett till att många företagen inom Libra Association drabbats av skrämselhicka. 

I Paypals fall ska det även handla om att Facebook inte kunnat stilla bolagets oro om penningtvätt via kryptovalutan.

Paypal uppger dock för Wall Street Journal att stödet är fortsatt intakt för Libra och att man avser hålla diskussioner om framtida samarbete.

Nyligen rapporterade Reuters att den amerikanska kongressen vill att vd:n och grundaren Mark Zuckerberg lämnar ett vittnesmål om Libra i januari. 

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer