Annons

Betalo tar in 10 miljoner – får hockeystjärna som delägare

Hockey-veteranen Mattias Weinhandl tillkommer i fintechbolaget Betalos ägarkrets.
Hockey-veteranen Mattias Weinhandl tillkommer i fintechbolaget Betalos ägarkrets. Foto: TT/Press
Betaltjänsten Betalo tar in ytterligare 10 miljoner kronor från bland andra Svea Ekonomi, NFT Ventures och den tidigare NHL-spelaren Mattias Weinhandl.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholmsbolaget Betalo (NTL), som gör det möjligt att betala räkningarna med kontokortet, såg sin omsättning öka i fjol från 2 miljoner kronor till 7,4 Mkr.

Betalo bygger sin verksamhet på samarbeten med etablerade finansbolag såsom Ikano Bank, spanska Santander, Wasa kredit och det nyligen ingångna avtalet med Handelsbankens betalningslösning Ecster (NTL).

”Vi tror att innovation kommer genom partnerskap och samarbeten med spelarna inom industrin, inte disruption. Det har varit vår väg hela tiden”‚ säger Stefan Salomonsson, vd för Betalo, som grundades 2011.

Betalo har tidigare tagit in 13 Mkr, varav merparten kom i en finansieringsrunda i fjol där riskkapitalbolaget NFT Ventures (NTL) medverkade.

Nu ökar Betalo takten genom att ta in ytterligare 10 Mkr, denna gång i form av konvertibler.

Förutom befintliga ägaren NFT Ventures finns det tidigare hockeyproffset Mattias Weinhandl med bland investerarna. Det gör även banken Svea Ekonomi, som skjuter till hälften av kapitalet.

”Mattias Weinhandl är en aktiv och kunnig investerare som vi respekterar och har känt en längre tid”, säger Stefan Salomonsson.

Pengarna ska till exempel gå till rekrytering. Betalo har i dag 14 anställda, vilket är nära tre gånger så mycket som vid det gångna årsskiftet. Nyligen lanserade Betalo en app som möjliggör överföringar från kontokort till bankkonton.

Investeringen kommer även att gå till nya produkter, men Stefan Salomonsson är förtegen om detaljerna.

”Vi har en unik syn på hur man utvecklar banktjänster för konsumenter. Första steget är vår nya app vi precis lanserade och sen kommer det fler nyheter under hösten”‚ säger han.

Att Svea Ekonomi står för hälften av den nya finansieringen innebär inte att banken kommer att närma sig Betalo i det dagliga arbetet i närtid.

”De investerade på samma villkor som övriga investerare. Vi skulle välkomna ett djupare samarbete men för tillfället är vi fokuserade på vår produktutveckling enligt den plan som är lagd.”

Läs mer: Intäkterna rusar för Betalo


NTL-länkarna i texten går till nordictechlist.com, en databas om bolagen, investerarna och personerna i den nordiska techsektorn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies