Annons

Betalo tecknar avtal med Nordea

Betalos grundare Eli Daniel Keren, vd Stefan Salomonsson och teknikchefen Kevin Albrecht.
Betalos grundare Eli Daniel Keren, vd Stefan Salomonsson och teknikchefen Kevin Albrecht.
Startupbolaget Betalo har tecknat avtal med Nordea. Samarbetet innebär att Nordeas kunder erbjuds Betalos mobila betaltjänster.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Storbanken Nordea fortsätter att teckna samarbetsavtal med unga startupbolag. Nyligen kunde Di Digital rapportera om ett avtal med Göteborgsbaserade Sigmastocks, som hjälper privatpersoner att automatisera sitt aktiesparande. Nu står det klart att man även tecknar avtal med ett annat bolag inom finansiell teknik, nämligen Stockholmsbaserade Betalo (NTL).

”Nordea ska vara i framkant gällande de nya möjligheter som det nya mer öppna finansiella landskapet medför. Partnerskap med nya aktörer kommer att spela en allt större roll framgent och närhet till relevanta fintech-bolag ligger helt i Nordeas strategi”, säger Peder af Ugglas, chef för partnerskap och utveckling på Nordeas avdelning för transaktionsaffärer, transaction banking.

Läs mer: Efter courtagechocken – Sigmastocks i samarbete med Nordea

Betalos mobilapp gör det möjligt att använda ett betal- eller kreditkort för att betala räkningar eller skicka pengar inom Sverige eller utomlands. Samarbetet innebär att Nordea ska marknadsföra Betalos tjänster mot sina 1,8 miljoner privatkunder, och att Nordeas kort integreras i Betalos app.

”Detta är ett viktigt bevis på att vi byggt en bra och relevant plattform med användarvänliga banktjänster. Möjligheten att på sikt erbjuda våra tjänster till Nordeas 10 miljoner nordiska privatkunder, ger oss en enorm potential när vi planerar ta våra tjänster till övriga nordiska länder”, säger Stefan Salomonsson, vd på Betalo.

Han hoppas utveckla samarbetet framöver. En av målsättningarna blir då att erbjuda Nordeas kunder ett användarvänligt sätt att göra internationella betalningar.

Läs mer: Betalo rekryterar Trustbuddys ledning

”Betalo är en spännande fintechstartup som förstår både användarperspektivet och komplexiteten i att bygga finansiella tjänster. Tillsammans kommer vi kunna titta på framtida digitala banktjänster, bland annat genom att utforska de möjligheter som ges av PSD2-direktivet”, säger Erik Zingmark, chef för Nordeas avdelning för transaktionsaffärer, transaction banking.

Samarbetet är ytterligare ett exempel på trenden där storbanker investerar i eller samarbeter med startupbolag inom fintech-sektorn.

Läs mer: SEB och ekonomiappen Tink fördjupar samarbetet

”Betalo har sedan starten haft strategin att arbeta tillsammans med bankerna. Nordea sitter på kunderna och en oerhörd nyfikenhet och vilja att göra saker bättre för sina kunder. Vi sitter på snabb innovation. Tillsammans kan vi utveckla fantastiska banktjänster och ta dem till marknaden”, säger Betalos vd Stefan Salomonsson.

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer